Sahte ballara el atıldı... 3 ay sonra başlıyor!

Sahte ballara el atıldı... 3 ay sonra başlıyor!

Sahte ballara el atıldı... 3 ay sonra başlıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca hazırlanan, Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği'nde değişiklik yaptı.

Buna göre, balın doğasında bulunan veya bulunmayan organik ve/veya inorganik maddeler üzerinden ürünün orijinalliğinin belirlenmesine yönelik analiz metotlarından elde edilen sonuçların değerlendirilmesinde kullanılmak üzere karar ölçütleri belirlenerek, bakanlığın internet sayfasında yayımlanacağı duyuruldu. Bu sayede bala dışarıdan madde katıldığının tespitinde gelişmiş analiz metotlarının kullanımı sağlanarak, tüketici menfaatlerinin korunmasına yönelik ilave adımlar atılmış olacak. Bu amaçla resmi kontrollerde kütle spektrometresi (MS) ve nükleer manyetik rezonans spektrometresi (NMR) gibi yüksek teknolojili teknikler kullanılacağı kaydedildi.

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan tebliğte karar ölçütlerinin Türk Gıda Kodeksi Hazırlama Yönetmeliğine göre kurulmuş alt komisyonun önerisi ve Ulusal Gıda Kodeks Komisyonunun kararıyla belirleneceği belirtildi.

Tebliğe göre, söz konusu ölçütlerin resmi kontrollerde uygulanmasına Bakanlığın internet sayfasında yayımlandığı tarihten 3 ay sonra başlanacak.


Haber Kaynak : İGFA

Güneş yanığına dikkat!

105 yeni mobil göç aracı hizmette

İstanbul açık havada sporun adresi oldu

Sarıyer Kilyos atık su tünelleri kazı çalışmaları başladı

Türk savunma sanayi gücünü sergileyecek

TÜR SAY etkinliğiyle biyoçeşitlilik haritası çıkarıldı

Bursalı sanatseverler 9. Çalı Köy Filmleri Festivali’nde buluşacak  

Orta Koridor'da tarihi sefer

İnşaat malzemesi sanayi ihracatı Mayıs 2025’te 2,84 milyar dolara yükseldi

ESA Lojistik, güvenli hizmetini tescilledi

İşverenler bu habere dikkat! Klima bakımı yasal bir zorunluluk

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda açılış 2026’da

Yaz sıcağında kedi ve köpek sağlığı için karışık besleme önerisi

Konut Fiyat Endeksi reelde azaldı

Sibel Can'ın yeni klibi Harbiye'de görücüye çıkacak