Sağlık sistemi kırmızı alarm seviyesinde

Sağlık sistemi kırmızı alarm seviyesinde

Sağlık sistemi kırmızı alarm seviyesinde

TBMM'de görüşülen ve sağlıkta şiddet suçunun cezası artırılarak tutuklamayı gerektiren ‘katalog suçlar’ kapsamına alınmasını öngören kanun teklifi ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamalar, sağlık kamuoyunda tartışılıyor.

İSTANBUL (İGFA) - TBMM’de görüşülecek sağlıkta şiddet suçuna yönelik yeni kanun teklifine ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına yönelik Sağlık Hizmetleri Sendikası(SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, kısıtlı yasal düzenlemelerle sağlıkta şiddetin önüne geçilemeyeceğini söyledi.

"Hastayı müşteri olarak gören, zaman kısıtlamasıyla hasta ve sağlık personeli arasındaki iletişimi öldüren, her geçen gün beyin göçünü artıran sisteme müdahale edilmeli" diyen Akarken, "Kırmızı alarm veren sistemde bir de 4bin tane daha yabancı uyruklu sağlık personeli istihdamı, hasta ve sağlık personeli arasındaki iletişimi daha da yok edecektir" dedi.

Akarken, Sağlık Hizmetleri Sendikası olarak, şiddeti besleyen, dünyanın en kutsal mesleğini icra eden sağlık emekçilerini mesleğini yapmaktan alıkoyan, ülkemizin geleceğini karartacak beyin göçünü teşvik eden, vatandaşların verimli sağlık hizmeti almasını engelleyen nedenlerle acil ve topyekun mücadele etmenin gerekliliğini vurguladı.


Haber Kaynak : İGFA

Keçiören'de Dört İlin Hemşehrileri İftarda Buluştu

Ermenek'te Muhtarlar İftar Programında Bir Araya Geldi

İstanbul Beylikdüzü'nde bayramlık kapsamlı temizlik

Nilüfer'de park ve orman arazisine kaçak inşa edilen barakalar yıkıldı

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Toroslar Belediye Başkanı, Personeliyle Ramazan Bayramı Öncesi Bir Araya Geldi

Çanakkale'de Ramazan Bayramı'nda Toplu Taşıma Ücretsiz Olacak

İllere göre bayram namazı saatleri... Türkiye ve dünyada ilk namaz vakitleri

Kartal'da Çanakkale Şehitleri 111. Yıl Dönümünde Anıldı

Mersin'de Ramazan Bayramı Arifesinde Şehitlik Ziyareti ve Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Ardahan Belediyesi, 18 Mart Öncesi Şehitlikte Temizlik Çalışması Gerçekleştirdi

Hamamözü'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Töreni Düzenlendi

Ramazan Bayramı'nda Kent Lokantası ve Halk Ekmek Büfeleri Kapalı Olacak

Altınordu Belediyesi, Ramazan Bayramı İçin Tüm Hazırlıklarını Tamamladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Personelle Bayramlaştı