Sağlık emekçilerinden İstanbul'da tepki! İl Sağlık Müdürlüğü anayasayı yok sayıyor!

Sağlık emekçilerinden İstanbul

Sağlık emekçilerinden İstanbul'da tepki! İl Sağlık Müdürlüğü anayasayı yok sayıyor!

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün anayasayı yok saydığını söyleyen sağlık emekçileri İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

İSTANBUL (İGFA) -  İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün anayasayı yok saydığını belirten sağlık emekçileri, Anayasal Sendikal hak olan iş bırakma eylemleri nedeniyle cari ödemelerde ve maaşlarda kesintiye gidildiğini, bu hukuksuzluğun bir an evvel düzeltilmezse tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi. Sağlık çalışanları ve basın mensuplarının da katıldığı toplulukta Birlik ve Dayanışma Sendikası Marmara 1. Şube Başkanı Dr. Ahmet Taptuk Mehlepçi tüm sendikalar adına ortak basın açıklamasında bulundu.

Dr. Ahmet Taptuk Mehlepçi, “Şiddet sona ersin, yoksulluk sınırı altında bir ücrete mahkum olmayalım, hem bizim hem toplumun sağlığı korunsun diye 1 ay önce yine buradaydık.
Biz çözüm için çaba beklerken, yaşadığımız yetmezmiş gibi bu müdürlük binasındaki hukuk tanımaz bürokratların şiddetine maruz kaldık.Fiziki şiddet, sözel şiddet, şimdi de ekonomik şiddet.Sağlık çalışanları olarak 1-2 Ağustos da anayasal hakkımız olan iş bırakma eylemini gerçekleştirdik.Çünkü geçinemiyoruz. Açlık ve yoksulluk sınırı altında bir ücretle çalışıyoruz. Şiddetten bıktık, usandık. Vandalların silahla hastane basmasına, çalışanların bıçaklanmasına, dövülmesine,yaralanmasına, öldürülmesine alışmayacağız.
11 haftalık hamile bir hekimisaçından tutup, hastane koridorlarında sürükleyen zihniyete
şefkat gösteren bir bakanlıktan bıktık” dedi.

Dr. Ahmet Taptuk Mehlepçi, sağlık emekçileri olarak aldıkları ücretlerin yüzde 70’inin emekliliklerine yansımadığını söyledi.

Mehlepçi, “Aldığımız ücretlerin %70’i emekliliğe yansımıyor.Artan iş yükü,baskı ve mobbingler iletükenmişlik sendromu yaşıyoruz,arkadaşlarımız intihar ediyor.Uzun zamandır sahada aşılar, aile planlaması araçları eksikliğini yaşıyoruz.Bunları dile getirip, doğruyu söylediğimiz içinsoruşturmalarla karşılaşıyoruz.Bakanlık tarafından dava ediliyoruz" dedi.

“SİZLERİ ANAYASAYA UYMAYA DAVET EDİYORUZ”

Mehlepçi, “Sistemin çarpıklıklarının ve eksiklerinin sorumlusune hekimler ne hemşireler  ne de diğer tüm sağlık çalışanlarıdır. Vatandaşın randevu bulamamasının sorumlusu da biz değiliz.  20 yıldır baskı ve değersizleştirme politikalarından bezdik.
1-2 Ağustos’ta iş bırakma eylemine gittikÇünkü Bu bizim anayasal hakkımız.Defalarca bu konuda dava kaybettiniz, kaybetmeye devam edeceksiniz. Sizi yasalara uymaya davet ediyoruz.” diyerek yetkililere seslendi.

Dr. Ahmet Taptuk Mehlepçi, 5258 Aile Hekimliği Kanunu’nun 3. Maddesi’nde cari giderlerde damga vergisi hariç hiç bir kesintiye gidilemez ibaresine rağmen
İl Sağlık Müdürlüğü’nün yasayı bilerek ve isteyerek ihlal ettiğini söyledi. Mehlepçi, “İl Sağlık Müdürlüğü cari ödemelerde kesintiye gitmiştir. Bununla yetinmemiş maaşlarımızda kesinti yapmıştır. Daha önce de başka illerde benzeri şekilde bu hukuksuz yola tevessül edilmiş, mahkeme kapılarından geri dönülmüştür. Bu konuda yüzlerce dava kaybetmelerine rağmen idarenin bu hukuksuz tutumu devleti de mahkeme ve avukatlık masrafları açısından zarara uğratmış ve uğratmaya  devam edecektir.” diye konuştu.

Dr. Ahmet TaptukMehlepçi, yaptığı ortak açıklamada, kesintiye uğrayan ödemelerin 15 gün içinde yapılmadığı taktirde tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Mehlepçi, “İdare  bu hukuksuz yollara tenezzül etmekten vazgeçmez  ve öncelikle tamamen gayri hukuki bir şekilde yapılan bu kesintiler 15 gün içinde geri ödenmez ise  sıralı olarak amirinden memuruna kimin sorumluluğu var ise kendileri hakkında kanun dışı işlem yapmaktan ve devleti bile isteye zarara uğratmaktan suç duyurusunda bulunacağız.Burada tüm sorumluları uyarıyoruz. Şiddetten bunalmış sağlık çalışanlarına bir de ekonomik şiddet uygulamayın.” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Bolu'da Kuvayı Milliye Şehitler Anıtı Açıldı

9. Uluslararası Halk Dansları Festivali Side'de Başladı

Bucak Belediyesi Çamlıca Mahallesi'nde Altyapı Çalışmalarını Sürdürüyor

Siirt'te Kent Düzeni Denetimleri Yoğun Şekilde Devam Ediyor

Maltepe’nin mahalle kültürüne ikinci halka

Mudanya Belediyesi'nin 2026 Bütçesi 1,7 Milyar TL ile Onaylandı

Gümüşhane Belediye Başkanı, GÜSİAD'ın Yatırım Teşvikleri Programına Katıldı

Eczacıbaşı Dynavit Kadın Voleybol'da teknik partnerlik nikah tazeledi

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Varsak Bölgesi Esnafını Ziyaret Etti

Borsa İstanbul'da güç kaybı derinleşiyor!

Fiyat Etiketinde Yeni Dönem: Dijital Uygulamalar ve Şeffaflık Önlemleri

Doğu Anadolu Belediyeler Birliği Erzurum'da Toplantı Gerçekleştirdi

A Millî Basketbol Takımı Maçı Bucak Meydanı'nda Dev Ekrandan Yayınlandı

Mamak Ekolojik Köy'de Öğrencilere Ekolojik Eğitimler Veriliyor

Bucak'ta İnönü Caddesi Dekoratif Aydınlatma ile Renklendi