GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Şadan Derya Erke'den acı veda

Şadan Derya Erke

Şadan Derya Erke'den acı veda

Yakalandığı amansız hastalık sonucu 42 yaşında hayata veda eden rekortmen olimpiyat yüzücüsü Şadan Derya Erke için ilk önce yüzme koçu olarak çalıştığı İBB Spor İstanbul Genel Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Milli yüzücü Ortaköy Büyükmecidiye Cami’inde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

İSTANBUL (İGFA) - Şadan Derya Erke, çocukken başladığı yüzme branşının sır üstü stilinde yenilmez bir sporcu oldu. Sırt üstünde katıldığı ilk yarışta Türkiye rekorunu kırdı ve aktif spor yaşamı boyunca bu unvanı kimseye kaptırmadı. 2000 Sydney Yaz Olimpiyat Oyunları ve 2004 Atina Yaz Olimpiyat Oyunları’nda sırt üstü yüzmede Türkiye’yi temsil etti. Atina’da yarı finale çıkarak, büyük bir başarıya imza attı. Sporculuğunun yanı sıra eğitimine de devam eden Erke, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu. 2017 yılından beri de İBB Hizmet ve İletişim Grubu iştiraki Spor İstanbul’da yüzme branşı sorumlusu olarak çalışıyordu. Hem ülkemizi gururla temsil eden hem de binlerce İstanbulluya yüzmeyi sevdiren Erke 42 yaşında hayatını kaybetti. 

Şadan Derya Erke için ilk önce yüzme koçu olarak çalıştığı İBB Hizmet ve İletişim Grubu iştiraki Spor İstanbul Genel Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törene İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Tesisleri Şube Müdürü Mustafa Baştimur, Türkiye Yüzme Federasyonu Asbaşkanı Umut Gözen, Spor İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Yıldız, Yüzme İhtisas Spor Kulübü Başkanı Caner Aksüt, Fenerbahçe Yüzme Şubesi Sorumlusu Orel Oral, Yüzme Milli Takımı Antrenörü Levent Camışçı ile Erke’nin eski antrenörleri, sporcu arkadaşları ve aile üyeleri katıldı. Törenin ardından Şadan Derya Erke, Ortaköy Büyükmecidiye Cami’inde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

SPORA ADANMIŞ BİR ÖMÜR

Törende Erke’nin sportif kariyerini anlatan Spor İstanbul Akademi Müdürü Osman Kalyoncu, “Derya, yüzmeye 5 yaşında İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü’nde başladı. İyi de bir müzisyendi. Ancak performans sporuna ağırlık verdiği için müziği bir hobi olarak yürüttü. 13 yaşında milli takıma girdi. 17 yıl İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü’nde yüzdükten sonra Fenerbahçe Spor Kulübü’ne transfer oldu. Derya, ulusal ve uluslararası alanda sayısız madalya alıp, rekorlar kırdı. 2000 Sydney Olimpiyatları’ndan sonra 2004 Atina Olimpiyatları’na katıldı. Derya, başarılı ve örnek bir sporcuydu ama dahası çok da iyi bir insandı. Biz ona bugün veda etmiyoruz. Onu hep hatırlayarak yaşatacağız” dedi.  


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: şadan derya erke'den acı veda

Konut yatırımında yeni sahne! İngiltere Investments güvencesiyle başrolde Mustafa Sandal!

İstanbul’da kırmızı bültenli suç örgütüne operasyon: 89 gözaltı!

Kerem Kazaz Kapadokya'da yine zirvede

Sakarya'da metrobüsler seferlerine başladı

İstanbul Büyükçekmece’nin yeni başkanı belli oldu

Meram Belediyespor’dan kickboksta gururlandıran başarı daha

Türkiye'de 2024’te 2,7 milyon kişi iller arası göç etti! İstanbul göçte zirvede

Bursa Büyükşehirli badmintonculardan 3 madalya

Sınırları aşan kadınlar TransAnatolia Rallisi’nde buluşuyor 

Yapılan son araştırmalar, pirinç tüketiminin diyet kalitesini artırdığını gösteriyor

Demet Akalın & Sefo’nun 'Yerinde Dur'u zirvede!

Darülaceze sakinlerinin İstanbul'da Boğaz keyfi

İETT saha denetimlerini arttırdı

Aslı Çoban: Halk dansları Z kuşağını kendine çekiyor

Enez Sultaniçe yatırımcıların radarında... 'Yerli Maldivler' Sultaniçe'de araziler değerleniyor