GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Sabih Kanadoğlu vefat etti

Sabih Kanadoğlu vefat etti

Sabih Kanadoğlu vefat etti

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 84 yaşında hayatını kaybetti.

ANKARA (İGFA) - Aynı zamanda 28 Şubat döneminin başsavcısı olan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu hayatını kaybetti.

SABİH KANADOĞLU KİMDİR?

1938 yılı İzmir doğumlu olan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı, 1959 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Burhaniye hakim adayı olarak mesleğe başlamış; sırasıyla Orhaneli ve Erzurum Cumhuriyet Savcılığı, Bingöl Sulh Hakimliği, Tokat ve Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, İzmir Ceza Hakimliği ve Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi ile Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlıkları görevlerinde bulundu.

19 Temmuz 1984 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçildi. Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından ilki 26 Aralık 1994 tarihinde, ikincisi de 28 Aralık 1998 tarihinde olmak üzere iki kez Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanlığına seçildi. Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından gösterilen adaylar arasından 21 Ocak 2001 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. 20 Mayıs 2003 tarihinde yaş sınırı nedeniyle emekliye ayrıldı.

2006 yılında YARSAV'ın kurucuları arasında yer alan Kanadoğplu, 26 Mayıs 2012 tarihinde Türk Hukuk Kurumu Başkanlığına seçildi.

Evli ve üç çocuk babasıdır.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: sabih kanadoğlu vefat etti

Redington, Orta Doğu ve Afrika Bölgesindeki kuruluşlar için AWS üzerinden Couchbase’i hizmete sunuyor

İş insanı Yüksel Eroğlu'ndan OGC’ye ziyaret... Ağrılıların İstanbul’daki gücü konuşuldu

İstanbul İtfaiyesi’nden plaj güvenliği uyarısı!

Kapıkule ve İstanbul’da uyuşturucu operasyonu

İstanbul'da Recep Tayyip Erdoğan İHL Yurdu için protokol

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye için kararlı adımlar atıyoruz... Tarih yazmaya devam ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MSÜ’de 6 yeni caminin açılışını yaptı

İstanbul'un bağışladığı konserveler yola çıktı

Türkiye'nin SARSILMAZ'ının yeni ürünleri IDEF 2025'te

Migren tedavisinde yeni yöntemler... Uzmanı açıkladı

İstanbul’un yerlisi Tram34'te üretim sürüyor... İlk teslimat 2026’da

Üniversitelinin müzik karnesi belli oldu! Her 10 gençten 9'u her gün müzik dinliyor!

İnşaat Malzemesi sanayisinde Haziran daralması: Endeksler geriledi

Elektrikli araçlarda sıfırdan ikinci ele geçiş hızlanıyor

Devrim niteliğinde bir yenilik... Üniversite tercihlerinde ücretsiz yapay zeka desteği!