RTÜK'ten Tele 1'e idari para ve program durdurma cezası

RTÜK

RTÜK'ten Tele 1'e idari para ve program durdurma cezası

RTÜK, Sedef Kabaş’ın sözleri dolayısıyla Tele 1'e idari para cezası ve program durdurma cezası verdi.

ANKARA (İGFA) - Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Sedef Kabaş’ın sözleriyle “toplumu kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” iddiasıyla Tele 1’e yüzde 5 idari para, 5 kez de program durdurma cezası verdi. Uğur Dündar’ın ifadeleri nedeniyle de yüzde 3 idari para cezasına oy çokluğuyla hükmedildi.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, kurul toplantısının ardından yaptığı açıklamada, RTÜK kararı uyarınca Demokrasi Arenası programı 5 kez yayınlanamayacağı, aynı dönemde Uğur Dündar'ın da ne TELE1’de, ne de başkaca bir kanalda program yapamayacağını bildirdi.

TELE1 bu yıl içinde yasanın 8/1/b bendinden bir ceza daha alırsa bu kez kanalın yayını 10 gün boyunca durdurulacak; RTÜK’ün belirlediği yayınları yapacak. Kanal 3. Kez aynı maddeden ceza alırsa lisansı iptal edilecek. Yani fişi çekilecek ve kanalın ekranı tamamen karartılacak!


Haber Kaynak : İGFA

Malatya’da zirai don mağduriyeti! Bakan Yumaklı’dan ilk ziyaret

Üç pisti başlatan Avrupa'da ilk olacak

60 yıllık tutku için geri sayım... 3 Türk takımı da yarışacak

Caracal Robotics takımına Rumeli Türklerinden anlamlı destek

Çay topraklarına can suyu... Rize, Trabzon ve Artvin'de çay bahçelerinde verim arttı

İklim dengesizliğine yeni umut! Aronya -40'a direnç gösteriyor!

İstanbul Beylikdüzü’ndeki atıklar Hatay’a nefes oldu

Kent Lokantası ve Halk Mandıra Salihlililerin hizmetinde

ATP GreenX, 10. İstanbul Karbon Zirvesi'nin altın sponsoru oldu

Sırrı Süreyya Önder'in hayati tehlikesi sürüyor! Aort damarı yırtılması nedir?

2. Uluslararası Kapanca Sokak Festivali için hazırlıklar başladı

MEB'den uluslararası konferans hazırlığı

İstanbul'da Bakırköy’ün parkları yaza hazır

Türkiye’de konut satışları yüzde 5,1 arttı... Yabancılara satışlar düştü!

Manisa Salihli'de don zararı için önlemler konuşuldu