RTÜK'ten medyalara bilirkişi ve eleştiri cezaları!

RTÜK

RTÜK'ten medyalara bilirkişi ve eleştiri cezaları!

RTÜK; Sözcü TV, Now TV ve Tele 1'e Kartalkaya yangınıyla ilgili programları nedeniyle ceza verirken, Halk TV'ye bilirkişi röportajını yayınladıkları gerekçesiyle, en ağır cezalardan biri olan yüzde 3 idari para cezası verdi. RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, kararlarla ilgili detaylı paylaşımda bulundu.

İSTANBUL  (İGFA) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bugünkü toplantısında Sözcü TV, Now TV ve Tele 1'e Kartalkaya yangınıyla ilgili programları nedeniyle ceza verdi.

RTÜK, Halk TV'ye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıkladığı bilirkişinin röportajını yayınladığı yayın nedeniyle yüzde 3 idari para cezası kararı aldı.

Sözcü TV’ye ayrıca Cemal Enginyurt ile Cem Toker’in RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e yönelik eleştirileri nedeniyle ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın tutuklanmasının eleştirilmesi gerekçesiyle de ceza verildi.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, kararlarla ilgili detaylı paylaşımda bulundu.

https://twitter.com/ilhantasci/status/1885317748349399102

Taşçı, Halk TV’ye bilirkişi cezası konusunda, dosya öncesinde RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in “gereği yapılacaktır” açıklaması dolayısıyla ihsası reyde bulunduğundan müzakereye katılamayacağına ilişkin oylama talebinin keyfi olarak işleme alınmadığı ve Şahin açıkladığı gibi ceza yönünde oy kullandığı kaydedildi.


Haber Kaynak : İGFA

DİSMEK'te 10 dalda sanat ve meslek kursları için kayıtlar başladı

Manavgat Belediye Başkan Vekili Çiçek, Konyalılar Derneği'nin Sonbahar Şenliği'ne Katıldı

Kahramanmaraş'ta Şehit Aileleri ve Gaziler Onurlandırıldı

Anatolian Goes Jazz Grubu Şanlıurfa'da Unutulmaz Konser Verdi

Şehitkamil Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Gerçekleşti

Bilim Samsun ve Keşif Kampüsü Yeni Eğitim Dönemine Başladı

Siirt'in Ekonomik Dönüşümü İçin Çalıştay Düzenlendi

Biyosidal Ürün ve Veteriner Tıbbi Ürün Satın Alınacaktır

Karatay Belediyesi Tatlıcak Mahallesi'nde Asfalt Çalışmalarını Sürdürüyor

Bursa'da 'Cumhuriyet Demek' Kampanyasına Gençlerden Yoğun İlgi

Gümüşhane Belediye Başkanı, Vefat Eden Personeli Azime Gürbüz'ü Andı

Konya'da Kanalizasyon Borusuna Düşen Köpek Kurtarıldı

Kepez'de 'Zamana Değer Katanlar' defilesi büyük ilgi gördü

Manavgat Belediyespor Sezona Galibiyetle Başladı

Toroslar Belediyesi Ücretsiz Hasta Nakil Ambulansı Hizmeti Başlattı