Robotlu depolardan iki yeni fabrika yatırımı

Robotlu depolardan iki yeni fabrika yatırımı

Robotlu depolardan iki yeni fabrika yatırımı

55 ülkeye depo ve raf sistemleri ihracatı yapan Temesist Şirketler Grubu, Bilecik'te ve İstanbul'da 50 milyon TL yatırımla kurmayı planladığı iki yeni fabrikanın hazırlıklarına başladı.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye'nin depo ve raf sistemleri alanında küresel çapta projelere imza atan markası Temesist, istikrarlı büyümesini yeni yatırımlarla sürdürecek. 520 kişinin istihdam edildiği şirket bugün başta Avrupa ve Amerika kıtası olmak üzere 55 ülkeye depo ve raf sistemleri ihracatı gerçekleştiriyor.

Kendi sektörlerinde dünyanın en büyük gıda, temizlik, e-ticaret, arşiv ve otomotiv firmalarının hem Türkiye'deki hem de dünyanın çeşitli ülkelerindeki depolarını anahtar teslim olarak yaptıklarını belirten Temesist Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül, son dönemde artan talebe dikkat çekerek uzun süredir üç vardiya çalıştıklarını kaydetti.

Artan taleple birlikte yeni yatırımları devreye aldıklarını söyleyen Gül, "Bilecik Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 20 bin metrekare büyüklüğündeki fabrikamızda üretim yapıyoruz. Bu yılın sonuna kadar Bilecik'te yeni bir fabrika inşaatına başlayacağız. Ayrıca İstanbul Hadımköy'de 'Temesist Endüstriyel Teknoloji' üssünü kısa bir süre içerisinde hayata geçireceğiz. Burada insansız çalışan depolar üzerinde çalışacağız. Genç beyinlerimiz bu birimde başta lojistik ve depolarda robot-otomasyon teknolojileri olmak üzere sağlık ve savunma alanlarında ar-ge çalışmaları yapacak. Her iki yatırımın toplam maliyeti yaklaşık 50 milyon TL olacak" diye konuştu.

Sektöre 'Depo Mühendisliği' kavramını kazandıran Temesist Şirketler Grubu, bu sayede dünyaya teknoloji ihracatı da yapmış oluyor. Halil İbrahim Gül, "Depo mühendisliği ülkemizde henüz yeni bir kavram. Üretimin ve ihracatın artmasına paralel olarak büyüyen depolar artık çok daha büyük ve çok daha yüksek. Depolar aynı zamanda daha akıllı ve teknolojik olmaya başladı. İnşa ettiğimiz tüm depolarda projeden, üretim ve montaj süreçlerine kadar en ileri mühendislik yöntemlerini kullanıyoruz. Sektörümüzde en çok mühendis istihdam eden firmayız. Tüm testler ve statik hesaplamalar kendi mühendislerimiz tarafından dünya standartlarında yapılıyor. Bu çalışmalarımız ülkemizdeki teknik üniversitelerden ve İngiltere, Almanya, Kanada ve Hollanda'daki resmi kurumlardan onaylı. Depo mühendisliği dahilinde ayrıca tamamı kendi tasarımımız ve üretimimiz olan insansız akıllı depoları ve 1,5 ton yükü raflar arasında taşıyan mekik robotları kendi fabrikamızda üretiyoruz" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Berlin Büyükelçisi Gökhan Turan’a Nazik Davet ve Başarı Dilekleri

Suriye'de asgari ücret ne kadar, kaç dolar? 1 SYP kaç TL?

Sektörün ilk yeşil etiketli kablo ürünü 'E Path' tanıtıldı

Bakan Bolat: Ekonomide sürekli büyüyoruz

Navlun endeksindeki düşüş sürecek mi? Arz-talep dengeleri yeniden şekilleniyor

En az 50 kilogram tekno atık toplayan çalışanlarını ödüllendirdi

İçtur, Antalya’nın vergi rekortmenleri arasında yer aldı

Hindi eti üretimi 8 ayda yüzde 17,1 arttı

Rektör Yusuf Leblebici: “Birlikte yaratmaya ve geliştirmeye devam edeceğiz”

Ağustos'ta süt ve süt ürünlerimi arttı

Bakan Şimşek: 3 bin 400 büyük şirketi izaha davet ettik

Ticaret ve perakende satış hacmi artışta

Yurt dışında tatile rağbet artıyor

Enerji sektörünün “dinamik” girişimcileri ödüllendirildi

Bakan Bolat'tan 'Ödemeler Dengesi' değerlendirmesi