Riskli yapılar acilen dönüştürülmelidir!

Riskli yapılar acilen dönüştürülmelidir!

Riskli yapılar acilen dönüştürülmelidir!

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, afetler dolayısıyla yaşanan can kayıplarının yaklaşık yüzde 60’ı depremlerden kaynaklandığını belirterek, yeni acılar yaşanmadan riskli yapıların acilen yenilenerek dönüştürülmesi gerektiğinin altı çizildi.

ANKARA (İGFA) - Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 34 yılı aşkın süredir uğraş veren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 23 Kasım 2022 tarihinde 04.08’de merkez üssü Sarıdere-Gölyaka-Düzce olan 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası uyarılarda bulundu.

Geçmişte yaşadığımız depremlerde olduğu gibi, gelecekte olacak depremlere karşı tedbir alınmazsa büyük can ve mal kaybına uğrayacağımıza dikkat çeken Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, ülkede depremin can ve mal kaybı bakımından ilk sırada yer alan bir afet türü olduğunun altını çizdi.

Depremlerin yerini, zamanını ve şiddetini kesin olarak bilinmediği için yeni acılar yaşanmadan riskli yapıların acilen yenilenerek dönüştürülmesi gerektiğine vurgu ayapan Başkan Işık, "Hükümetimiz 2012 yılında başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarıyla, 2,8 milyon konutun dönüşümünü tamamladı. Sağlıksız olduğu tespit edilen 1,1 milyon konutun da dönüşümünün 4 yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. 2035 yılına kadar ise deprem riski olan tüm bölgelerde kentsel dönüşüme girmemiş, yenilenmemiş yapı stokunun kalmaması hedefleniyor" dedi.

Depremlerin ekonomik etkilerine de dikkat çeken Işık, “Özellikle İstanbul gibi ticaretin, sanayinin ve önemli üst ve altyapıların olduğu büyükşehirlerde olabilecek büyük bir depremin ülke ekonomisine etkileri de değerlendirilmelidir. Bu nedenle, kentsel dönüşümün hızını azaltan sorunların çözülmesi önem arz etmektedir. Bu sorunların çözülmesi ile vatandaşların güvenli ve konforlu yaşam alanlarına kavuşması sağlanabilecektir. Bu nedenle T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından her yıl en az 300 bin konutun dönüştürülebilmesi için süreçte yer alacak bütün paydaşlar aktif rol almalıdır” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

'Eş zamanlı üçlü pist' devreye giriyor

İstanbul soruşturmasındaki 14 tutuklu farklı cezaevlerine nakledildi

İznik’in tarihi zenginliği Bursa Kitap Fuarı'nda konuşuldu

Singapur Kruvaziyer Limanı’nda yenileme başladı

Küresel savaş ekonomiyi pozitif ayrıştıracak... Enflasyon yıl sonunda yüzde 27,5 yerine 29,5'e gerileyecek

Sabancı Gençlik Seferberliği’ne Davos’tan ödül

Aybüke Albere İstanbul’da sahneyi salladı

İstanbul Bakırköy'de 'Köy Enstitüleri' konuşuldu

İzmir'de engelleri dansla kaldırdılar

Navigasyon tembelleştiriyor mu?

Türkiye Haber-İş Genel Başkanı Bursa'dan seslendi: Açlık sınırı belli ama tokluk değil

İstanbul Büyükşehir'in istihdam ofisi Beykoz'da

Sibel Can'dan 'Pes' sürprizi

Hak İş Genel Başkanı'ndan 12 Eylül vurgusu

42. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın Onur Yazarı ve Teması Belirlendi