Ramazan’da yeterli su tüketimine dikkat

Ramazan’da yeterli su tüketimine dikkat

Ramazan’da yeterli su tüketimine dikkat

Su bağışıklık sisteminin güçlenmesinde en önemli doğal kaynaklardan biri. Ramazan ayının başlamasıyla özellikle oruçlu kişiler için iftardan sahura kadar geçen sürede sağlıklı, güvenli ve kaliteli su tüketimi büyük önem taşıyor.

İSTANBUL (İGFA) -Bahar mevsimiyle birlikte karşıladığımız Ramazan ayı boyunca vücudun sıvı ihtiyacının yeterli miktarda karşılanması hem bağışıklık sistemini koruyor hem de metabolizmayı hızlandırıyor.

Gıda Aydınlatma Platformu Üyesi Dr. Diyetisyen Yeter Çelik, su ihtiyacının karşılanması için güvenilir, hijyenik, kaliteli ve dengeli içeriğe sahip suların tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

GÜNDE EN AZ 2,5 LİTRE SU TÜKETİLMELİ

Normal şartlarda bir insan sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için günde 2,5-3 litre suya ihtiyaç duyuyor. Ancak bu ihtiyacın genellikle su yerine farklı içeceklerle karşılandığı zannediliyor. Oysa su, sayısız faydasının yanı sıra bağışıklık sisteminin çalışmasını, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde sürdürülmesini sağlıyor.

Uzmanlar özellikle bu bireylerin su tüketimine daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor.

Aynı zamanda su, oruç tutulan dönemde iftarla sahur arasında yeterli miktarda tüketilirse beyin fonksiyonlarının da mükemmel çalışmasını sağlıyor.


Haber Kaynak : İGFA

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım

Zeydan Karalar’dan Adana’ya duygusal mesaj

Yeni araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu... Çocuklar reklamları tanıyor ama satın almıyor

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitleri için mevlid

MABEM öğrencileri LGS’de gururlandırdı

Tech Istanbul Growth, girişimleri İstanbul’un geleceğine taşıyor

RE:PLAY Turnuvası Türkiye'yi dolaşacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut vefat etti

İstanbul Bakırköy’de temizlik seferberliği

Son 55 yılın en sıcak 4. Haziran'ı! Rekor sıcaklıklar kayıtlara geçti

Bursa'da Mimar Sinan'a Saygı Sergisi ziyarete açıldı