Ramazanda en çok ilgi gören ürünler açıklandı

Ramazanda en çok ilgi gören ürünler açıklandı

Ramazanda en çok ilgi gören ürünler açıklandı

Türkiye teknoloji perakendeciliğinin ve e-ticaretin öncü markası Teknosa, ramazan ayında en çok ilgi gören teknoloji ürünlerini açıkladı. Buna göre akıllı telefonlar en çok satın alınan ürünler listesinde yerini korurken, LCD TV’ler ve robot süpürgeler bu dönemin en fazla yükselişe geçen teknolojik ürünleri oldu.

İSTANBUL (İGFA) - Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, ramazan ayı boyunca teknoloji alışverişlerindeki tüketici tercihlerini açıkladı. Teknosa verilerine göre ramazan döneminde akıllı telefonlar en çok satın alınan ürünler listesinde liderliğini sürdürürken, eğlence ve eğitim dünyasının en önemli ürünleri olan LCD TV’ler ve tabletler popülerliklerini korudu. Kullanım kolaylığıyla evlerin vazgeçilmezlerinden olan şarjlı ve robot süpürgelere talep artarak devam ederken, geçen yılki ramazana göre robot süpürge satışları %123 artış gösterdi. Ramazan döneminde blender seti, kahve makinesi ve fritöz gibi pratik mutfak aletlerine olan ilgi de arttı. 

 En çok tercih edilen teknolojiler…

Ramazanda en çok tercih edilen ve ciroya önemli katkı yapan ürünler sırasıyla akıllı telefon, LCD TV, robot süpürge, tablet, şarjlı süpürge, notebook, akıllı saat, gaming notebook, bluetooth kulaklık ve espresso makinesi oldu. Akıllı telefonlarda 128 GB ve 256 GB hafıza tercihleri öne çıkarken, LCD TV’lerde sırasıyla 65, 55, 75 ve 50 inç ekranlar tüketicilerin en çok tercih ettikleri ekran boyutları oldu. Bir önceki aya göre ütü satışları %34, fritöz %49, halı yıkama makinesi %92 ve blender seti ürünleri %17 büyüdü.


Haber Kaynak : İGFA

Manisa Büyükşehir'den İmamoğlu’na yerinde destek

Dünyanın dövme tasarımlı ilk uçağı havalandı

Bursaspor'un şampiyonluk maçının stadı değişti!

2025 Fashion Trust'ta ışıldadılar

İstanbul Büyükşehir Şile'deki kaçak yapıları yıktı

Bursa'da ‘Çevre Düzeni Planı’ çalışmaları ‘Paydaş Çalıştayı’ ile sürüyor

Marble İzmir 30'uncu kez kapılarını açtı!

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi'nden Konya'ya ziyaret

Başkan Bozbey, Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’nde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye: Kendi ettiniz, kendi buldunuz

Dilan-Engin Polat çift için Adli Tıp'tan rapor çıktı! Çektikleri video gündem olmuştu

İstanbul Beylikdüzü'nde Kültür ve Sanat etkinlikleri dolu dolu geçecek!

Kağıt bordro kullanımı iş davaları riskini artırıyor

Meta, +18 altı kullanıcıları için güvenliği genişletti! Instagram'da canlı yayın kısıtlaması

TUCSAP kapsamında Veteriner Hekimlere nekropsi setleri dağıtıldı