Ramazan öncesi SYDV'lere 224 milyon TL ek kaynak

Ramazan öncesi SYDV

Ramazan öncesi SYDV'lere 224 milyon TL ek kaynak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahipleri için SYDV'lere yaklaşık 224 milyon TL ek kaynak aktardıklarını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yaklaşık 224 milyon TL ek kaynak aktardıklarını açıkladı.

Bakan Yanık yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin arttığı Ramazan ayında, ihtiyaç sahibi hanelerin yanında olacaklarını bildirdi. Yanık, aktarılan kaynağın etkin ve hızlı şekilde sahiplerine ulaştırılacağının altını çizdi.

Ülke genelindeki tüm SYDV’ler aracılığıyla ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen hanelerin gıda ihtiyaçlarının karşılanması için Ramazan ayında ayni ve nakdi olarak destek verdiklerini belirten Bakan Yanık, dini bayramlar öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmeleri için yardımda bulunduklarına dikkati çekerek, ihtiyaç sahibi hanelere sunulan sosyal yardımların nesnel, şeffaf ve hesap verilebilir biçimde gerçekleştiğinin altını çizdi.

“Sosyal yardımlardan kimlerin yararlanacağı, hangi şartlar gerekli tüm bunlar kanunen belli olduğunu kaydeden Bakan Yanık, "Yardımlarımızı sunarken, hiçbir ayrım gözetmiyoruz. Sosyal güvenceli birinin bulunmadığı haneler ile sosyal güvenceli olmakla birlikte, hane içindeki kişi başına düşen gelir, asgari ücret net tutarının 1/3’ünden az olan haneler sosyal yardımlarımızdan faydalanabiliyor”" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: ramazan öncesi sydv'lere 224 milyon tl ek kaynak

Kahramanmaraş'ta 193 Bin Fidan Üreticilere Dağıtılıyor

Samsun'da Engelliler Günü'nde Dragon Bot Yarışları Düzenlendi

Erzurum'da Polis, Kaybolan Oyuncak İçin Çocuğa Yeni Oyuncak Hediye Etti

Mersin'e 18 Elektrikli Otobüs Katıldı: Çevreci ve Ekonomik Ulaşım

Sakarya'da Dünya Engelliler Günü Etkinliği Düzenlenecek

Haliliye'de Hanımlar Konağı, Kadınların Sosyal ve Ekonomik Hayatına Katkı Sağlıyor

Tepebaşı'nda Engelli Bireyler İçin Örnek Projeler Hayata Geçiriliyor

Nilüfer Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi'ne 'Altın Pusula' Ödülü

Samsun'da Sevgi ve Şefkat Buluşmaları Projesi Tamamlandı

Aksaray Belediyesi Personelinden Derbi Öncesi Dostluk Vurgusu

Çankırı'da Engelli Öğrenciler Bilim ve Sanat Atölyelerinde Buluştu

Kayseri'de Engelli Vatandaşlara Su Faturalarında Yüzde 50 İndirim Uygulaması

Kahramanmaraş'ta Sınavlara Hazırlanan Gençlere Motivasyon Günleri

Yalova'da Gıda Denetiminde Uygunsuz Ürünler Tespit Edildi

Odunpazarı Belediyesi, Kadına Şiddetle Mücadele Eğitimlerini Özel Sektöre Taşıdı