Rabia Hazar'ın 'Savaşın Çocukları' Eseri Avlu Sanat'ta Sergilenmeye Başladı

Rabia Hazar

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Le M.U.R. iş birliğiyle hayata geçirdiği proje kapsamında, Rabia Hazar'ın seçilen eseri bir ay boyunca kamusal alanda sanatseverlerle buluşuyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Fransa merkezli kamusal sanat girişimi Le M.U.R. ile iş birliği yaparak kente yeni bir sanat alanı kazandırıyor. Fransız Kültür Merkezi'nin desteğiyle hayata geçirilen Le Mur Projesi, Eskişehirli sanatçıların kamusal alandaki görünürlüğünü artırmayı ve sanatı kent yaşamının doğal bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor.

 

İlk Eser Kamusal Panoda

Proje kapsamında yapılan açık çağrı sonucunda seçilen ilk sanatçı Rabia Hazar oldu. Seçici kurulun değerlendirmesiyle belirlenen Hazar'ın eseri, Eskişehir'in kültürel belleğinde önemli bir yere sahip Odunpazarı'nda, Avlu Sanat'ın altındaki kamusal panoda sergilenmeye başladı. Eserin bir ay boyunca kamusal alanda kalacağı belirtildi.

Savaşın Çocuk Yüzü

Rabia Hazar'ın "Savaşın Çocukları" adlı çalışması, savaşın yıkıcı gerçekliğini çocukluk imgesi üzerinden ele alıyor. Sanatçı, Filistin coğrafyasının trajedisini, çocukların sessiz ve dingin varlığıyla çerçeveleyerek güçlü bir görsel anlatı sunuyor. Kompozisyonun merkezindeki iki figür, çevrelerindeki kaotik yıkıma rağmen ufka sakin bir kararlılıkla bakıyor. Bu duruş, hem derin bir çaresizliğin hem de dirençli bir umudun simgesi haline geliyor. Sert fırça darbeleri ve keskin yüzey dokuları savaşın yıkıcılığını görünür kılarken, arka plandaki sıcak ışık tonları insanlığın vicdanına işaret ediyor.

Sanatı Kentle Buluşturmak

Sanatı galeri mekânlarının dışına taşıyarak kamusal alanda doğrudan kentliyle buluşturmayı hedefleyen Le Mur Projesi, Eskişehirli sanatçılar için alternatif bir sergileme alanı yaratmayı ve kentin kültür-sanat üretimine süreklilik kazandırmayı amaçlıyor. Proje, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi koordinasyonunda, yerel sanat üretimini destekleyen sürdürülebilir bir sergileme modeli olarak kurgulandı.


Eskişehir,Eskişehir Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Mardin'de Evlilikte 25. Yılını Dolduran Çiftler İçin Umre Kurası Düzenlenecek

Yalova'da Fırtına, Şehir Mezarlığı'nda Hasar Bıraktı

Mansur Yavaş, Ankara'daki Su Tedbirlerini ve Kuraklık Gerçeğini Anlattı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Kültür ve Turizm Kurumlarını Ziyaret Etti

Küçükçekmece'de Soğuk Havalarda Sıcak Çorba İkramı Sıklaştırıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Karagöz ve Hacivat'ı Müzikli Gösteri ve Atölyeyle Çocuklarla Buluşturdu

Bahçelievler Mahallesi'nde İçmesuyu Hattı Çalışması Nedeniyle Trafik Düzenlemesi

Rabia Hazar'ın 'Savaşın Çocukları' Eseri Avlu Sanat'ta Sergilenmeye Başladı

Halk Ege Et Şubelerinde Uygulanan İndirim Vatandaşlardan Yoğun İlgi Gördü

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, 2026 yılı için birlik ve umut çağrısı yaptı

Erciyes Kayak Merkezi, 2025-2026 Kış Sezonunda Yoğun İlgi Görüyor

Erciyes Kayak Merkezi'nde Buluşma: Büyükkılıç, Tansu Çiller'e Tesisleri Tanıttı

İstanbul Maltepe’de kadın el emeği pazarı açılıyor

Çanakkale'de Fırtına Sonrası Sahil Temizliği

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz, Vefat Eden Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'ın Ailesini Ziyaret Etti