PTT, 2025'te tedavüle sunacağı pulları belirledi

PTT, 2025

PTT, 2025'te tedavüle sunacağı pulları belirledi

PTT, 2025 yılı Pul Emisyon Programını yayınlandı. Pulların tedavüle sunulacağı tarihler belli oldu. Yılın ilk pulu, 15 Ocak'ta "2025 Aile Yılı" olarak çıkacak.

İSTANBUL (İGFA) - 6475 Sayılı Posta Hizmetleri Kanunu'nun PTT'ye verilen yetki ile Değerli Kağıtlar İşletme Prosedürü hükümleri doğrultusunda yıllık pul emisyon programları hazırlandı.

PTT tarafından yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşları, vakıf, dernek, üniversite ve benzeri kuruluşlar ile gerçek kişilerden  alınan öneriler, dünya pulculuğundaki gelişmelerin uluslararası pulculuk gelenekleri ve yıl içerisinde gerçekleşecek önemli ulusal ve uluslararası olaylar göz önünde bulundurularak gerekli araştırmalar yapıldığının altı çizildi. Pul emisyon programları uluslararası filatelik uygulamalar ve pulların filatelik değerleri açısından tematik konular başta olmak üzere şirket tarafından uygun görülen 15 farklı konuya ilave olarak, beklenmedik önemli olaylar ve Hükümetçe uygun görülecek konular için on konu olmak üzere en çok 25 konuya yer verilerek hazırlandığı kaydedildi.

İşte 2025 yılında pulların tedavüle sunulacağı tarihler şöyle.


Haber Kaynak : İGFA

Bolu Göynük Çevre Yolu hizmete açıldı

Başkan Bozbey'den CHP'nin Bursa mitinginde adalet ve demokrasi çağrısı

Meteoroloji 38 il için uyardı! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, kimsesizlerin kimsesi olmak için yola Çıktı

Milli pedallar göğsümüzü kabarttı

Başkan Ovalıoğlu’ndan gençlere: Yanınızdayım

Bakan Göktaş'tan yoğun "aile diplomasisi"

PLASFED: Sanayi güçlenirse Türkiye büyür

Sibel Can'dan yaza ışıltılı merhaba

Başkan Aras’a 'Sosyalist Enternasyonal'den uluslararası görev

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şara ile görüştü

DOSABSIAD, HOMETEX 2025'e 60 firma ile damga vurdu

Bayram tatilinde tren kapasitesi artıyor! 10 bin 866 ek koltuk!

Gemlik Basketbol U18 potada finalde

BtcTurk Vadi Açıkhava 2025 sezonu başlıyor