Prof. Dr.Özdağ: Gerçek suçlular adalete teslim edilmeli

Prof. Dr.Özdağ: Gerçek suçlular adalete teslim edilmeli

Prof. Dr.Özdağ: Gerçek suçlular adalete teslim edilmeli

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Şehit Sinan Ateş davasının öncesinde basın açıklaması yaptı.

ANKARA (İGFA) - Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Şehit Sinan Ateş davasının öncesinde yaptığı açıkamada, mahkeme sürecini yakından izlemeye, kamuoyuna bu konudaki görüşleri açıklamaya devam edeceklerini yineledi. 

Sinan Ateş'in Ankara’da sokak ortasında gündüz gözüyle kameraların önünde infaz edilen bir akademisyen olduğunun altını çizen Prof. Dr. Özdağ, bu alçakça cinayetin gerçekleşmesinden bu yana ülkemizde yaşananlar hukuk devletinin nasıl tasfiye edildiğinin açık kanıtı olmak durumunda olunduğunu vurguladı. Başından sonuna kadar yaşanan tüm gelişmelerin hukukun üstünlüğü ilkesinin askıya alındığını gösterdiğini belirten Prof. Dr. Özdağ, "Neticede Ayşe Ateş Hanımefendi dava ile ilgili hiçbir görevi ve yetkisi olmayan Cumhurbaşkanından yardım istemek zorunda kalmıştır. Bu durum bile olayın geldiği noktanın vahametini göstermek için yeterlidir. Umudumuz, bundan sonra mahkeme sürecinin hiç olmazsa belirli temel ilkeler çerçevesinde Anayasaya ve yasalara uygun yürümesi ve suçluların, gerçek suçluların adalete teslim edilmesidir. Bu olmaz ise kamu vicdanında çok derin bir yara açılacak. Hiçbirimiz can güvenliğimiz konusunda güven içerisinde olamayacağımız gibi katillerin cezalandırılacağı hususunda da bir güvenceyle halk karşı karşıya olmayacaktır" dedi.

Özetle, bu alçakça cinayet işlendiği günden bu yana Zafer Partisi olarak olayların izleyicisi olduysak bugünden itibaren de avukat, hukukçu arkadaşlarımızla mahkeme sürecini yakından izlemeye, kamuoyuna bu konudaki görüşlerimizi açıklamaya devam edeceğiz


Haber Kaynak : İGFA

Malatya kültürü 7. Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılıyor

İkinci el araçlar bayram öncesi hareketlendi

Bakan Göktaş: Aile küresel gündem maddesi olmalı

Çalışanların yüzde 63'ü Kurban Bayramı'nı evde geçirecek

Fahrettin Altun: Hakikat odaklı habercilikte iş birliği şart

SP'li Atmaca'dan Bakan Uraloğlu’na 'Bursa Raylı Sistem' önergesi

Merkez'in yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 24

Bakırköy Zabıtası güvenli alışveriş için denetimleri sürdürüyor

İstanbul'da özel halk otobüsleri kontak kapattı! Toplu ulaşım aksıyor!

Mehmet Çevik’le Bahçe Müstesna’da eğlence tavan yaptı

MGK Beştepe'de toplanıyor... Gündem terör ve bölgesel güvenlik

İstanbul’da “Narkokapan-İstanbul 2” operasyonu! 272 torbacı gözaltına alındı!

'Enstrümansız Okul Kalmasın' Projesi'nde unutulmaz performans

Bursa’da 'Marmara Denizi' zirvesi

Dondurma diş sağlığını etkileyebilir... Ölçülü tüketin!