Prof. Dr. Erbaş'dan 'Diyanet Akademisi' açıklaması

Prof. Dr. Erbaş

Prof. Dr. Erbaş'dan 'Diyanet Akademisi' açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dünya İslam’ın hayat veren ilkleerine her zamankinden daha çok muhtaç olduğunu söyledi. Erbaş, Diyanet Akademisi ile üniversiteleri besleyeceklerini belirtti.

İSTANBUL (İGFA) - 41. İl Müftüleri İstişare Toplantısı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın başkanlığında İstanbul’da başladı.

‘Dini Hayata Rehberlik Etmede Diyanet Hizmetlerinin Etkinlik ve Verimliliği’ gündemiyle İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Başkanlığın en önemli toplantılarından birisinin Diyanet İşleri Başkanlığının ve Diyanet Vakfının üniversitesinde yapılmasını önemli ve anlamlı bulduğunu söyledi.

Başkan Erbaş, İslam düşüncesinde bilginin, İslami ya da faydalı olup olmadığı şeklinde ayrıma tabi tutulmadığını, bütün ilimlerin yolunun Kur’an’a çıktığını ifade eden Başkan Erbaş, 7. ve 8. asırdan 16. asra kadar hangi alandan olursa olsun Müslümanların hem dini hem de fen ilimleriyle çok yakından ilgilendiğini anlattı.

Başkan Erbaş, müftülerin sadece kendi illerindeki insanlardan değil bütün insanlardan sorumlu olduğuna işaret ederek, “Müftülerimiz mutlaka bütün insanlığı düşünerek çalışmalarını yapmalıdır. İnsanlığın bize ihtiyacı var. Her zaman ne diyoruz insanlık İslam’a muhtaç" dedi.

“DİYANET AKADEMİSİ İLE ÜNİVERSİTELERİ BESLEYECEĞİZ”

Diyanet akademisi konusuna da değinen Başkan Erbaş, “Diyanet akademisi ile artık hizmet öncesi kapsamlı bir eğitim imkanı ile mensuplarımız daha donanımlı olarak göreve başlayacaklar. Diyanet akademisinin her unvan ve kadrodaki personelimizi hizmet öncesi eğitimlerle seçeceğiz. Daha sonra görevleri sırasında da eğitimlerine diyanet akademimiz vasıtasıyla devam edecek. Eğitim görevlisi kadrolarımız daha donanımlı hale gelecek. İhtisas merkezlerimizde (diyanet akademisi) eğitim gören öğrencilerimizi bile ilahiyat fakülteleri hemen kadrolarına alıyorlar. Biz aynı zamanda diyanet akademisi ile üniversiteleri besleyeceğiz. Yani akademimizde yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz, ilahiyat fakültelerinde okutman, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi olarak çalışabiliyor. Tüm bunlar başkanlığımızın milletimize ve insanlığa daha iyi hizmet sunmasını sağlayacak" dedi.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın toplumla iletişim kurduğu en güçlü zeminlerden birisinin Kur’an kursları olduğunu ifade ederek, Kur’an kurslarının her yaştan kişilere açık olduğunu söyledi.

Başkan Erbaş, 27 Haziran’da yaz Kur’an kurslarının başlayacağı bilgisini verirken, vekaletle kurban bağışı konusuna da değindi.


Haber Kaynak : İGFA

Karatay Belediyesi Şeb-i Arus'ta Sıcak İkramlarla Misafirleri Ağırlıyor

Tepebaşı ve Altıeylül Belediyeleri Kardeş Şehir Protokolü İmzaladı

Bakan Tunç'tan 17-25 Aralık Açıklaması: Milli İrade Üzerinde Güç Tanımıyoruz

İzmit Belediyesi, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü'nü Etkinliklerle Kutlayacak

Yurduntepe Kayak Merkezi'nde Telesiyej Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

İzmit'te 5 Aralık Kadın Hakları Günü Paneli Düzenlendi

Havayolu Gümrük Beyan Sistemi'nin Hukuki Çerçevesi Genelge ile Belirlendi

İzmit'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kortej ve Etkinliklerle Kutlandı

İzmit Belediyesi, İlçedeki Kıbrıs Gazilerini Evlerinde Ziyaret Etti

Güney Marmara Otoyolu, Sanayi Üretim Merkezlerini Birbirine Bağlayacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kışlak İlaçlama Çalışmalarını Başlattı

Merkezefendi'de Buz Pateni Pisti Hizmete Açıldı

İzmit Belediyesi'nin Halk Et Mobil Aracı Bugün Belediye Meydanı'nda

İzmit Belediyesi, Ebeveynlere Dijital Dünyada Çocuk Yetiştirme Konusunda Panel Düzenledi

İzmit'te Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nde Bakım Sorumluluğunun Adil Paylaşımı Konuşuldu