Prof. Dr. Erbaş: Hac, kardeşlik ruhunun yeryüzüne ilanıdır

Prof. Dr. Erbaş: Hac, kardeşlik ruhunun yeryüzüne ilanıdır

Prof. Dr. Erbaş: Hac, kardeşlik ruhunun yeryüzüne ilanıdır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın daveti üzerine “İslam Ülkeleri Hac Organizasyon Başkanları Bayramlaşma Buluşması” 40’a yakın ülke temsilcisinin katılımıyla Mekke’de yapıldı.

ANKARA (İGFA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın daveti üzerine “İslam Ülkeleri Hac Organizasyon Başkanları Bayramlaşma Buluşması” Mekke’de yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür ederek, “Yüce Allah haclarımızı makbul ve mebrur eylesin.” niyazında bulundu.

Hac ibadetinin, İslam düşüncesinin ve Müslüman hayatının temel ilkelerini bünyesinde toplayan büyük bir ibadet olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Hac ibadeti, ulusal ve uluslararası etkileriyle kardeşlik ve birliktelik ruhunu dinamik biçimde yaşatan bir ibadettir. Müslümanların bilgi alışverişinde bulundukları dünya çapında bir kongre özelliğine sahiptir. Hac ibadeti sayesinde Müslümanlar arasında, ortak bir zeminde ve evrensel düzeyde bir bütünleşme ve kaynaşma gerçekleşir. Bu kaynaşmayla İslam mensuplarının bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunarak, sorunlarını birlikte çözmeye çalışmaları, aralarındaki imani bağın kuvvetini ortaya koyması bakımından da oldukça önemlidir. Bütün bu evrensel yönleriyle hac, ümmet bilincinin, kardeşlik ruhunun yeryüzüne ilanıdır" dedi.

“KARDEŞLİĞİMİZE ZARAR VERECEK HİÇBİR ŞEYE FIRSAT VERMEMELİYİZ”

Başkan Erbaş, Müslümanlar arasındaki kardeşlik bağına zarar verecek hiçbir şeye fırsat vermemeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Haccın, kardeşlik bilincine, karşılıklı samimiyet ve güven bilincine davet ettiğinin altını çizen Başkan Erbaş, “Hac, Allah’a kullukta buluşulacak tevhit inancına ve İslam kardeşliğinde buluşulacak vahdet ahlakına çağırmaktadır. Müslümanlar için daha huzurlu bir hayat ve daha güvenli bir gelecek ancak bu iki ilkeyi, tevhit ve vahdet bilincini hakkıyla hayata hakim kılmakla mümkün olabilecektir” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda temsilcilerin Kurban Bayramını tebrik eden Başkan Erbaş, “Bayramınızın birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesine, bütün insanlık için barış, güven ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Ülkeleri temsilen konuşan Cezayir Evkaf ve Din İşleri Bakanı Dr. Yusuf Belmehdi ise davetinden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür ederek, İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik etti.

Davete, Filistin, Pakistan, Sudan, Suriye, Irak, Kuveyt, Rusya, İran, Yemen, Çad, Tayland, Fildişi Sahili, Cezayir, Kazakistan’ın da aralarında olduğu 40’a yakın ülkeden temsilci katıldı.


Haber Kaynak : İGFA

Keçiören'de Türk Halk Müziği Konseri Sanatseverlerle Buluştu

Bolu'da Köpeğe Yönelik Şiddet: Tüfekle Vurulduğu ve Ezildiği Ortaya Çıktı

Avukatlara 10 Milyar Lira Kredi Desteği

Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü Okçuluk Takımları Türkiye Şampiyonası'nda Podyuma Çıktı

Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nde Ailelere Yasal Haklar ve Sosyal Destekler Anlatıldı

Fevziye Camii Tuvaleti Yenilenerek Hizmete Açılıyor

Ölçü ve Ölçü Aletleri İçin Periyodik Muayene Zorunluluğu ve Süreleri Açıklandı

FETÖ Operasyonlarında 81 Şüpheli Yakalandı, Aralarında Aktif Kamu Görevlileri de Var

Mudanya'da Sömestr Tatili İçin Ücretsiz Akademi Programı Hazırlandı

Yomra Belediye Başkanı, Kaşüstü Mahallesi'ndeki Oyun Atölyesi Açılışına Katıldı

Çemişgezek'te Kar Mücadelesi: Okul Güzergahlarına Öncelik Veriliyor

Kapadokya Huzurevi Nevşehir'de Hizmete Açıldı

Kruvaziyer Yolcu Sayısı 2013'ten Sonra İlk Kez 2 Milyonu Aştı

Samsun Batı Çevre Yolu'nun Temeli Atıldı, Yıllık 2 Milyar Lira Tasarruf Bekleniyor

Pamukkale'de İki Mahallede Parselasyon Planı Askıya Çıkıyor