Prof. Dr. Cahit Bilgin: Sigarayı Bırakmak Yaşam Süresini Uzatan Bir Yatırımdır

Prof. Dr. Cahit Bilgin: Sigarayı Bırakmak Yaşam Süresini Uzatan Bir Yatırımdır

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği konferansta, akciğer kanserinin en önemli sebebinin sigara olduğu vurgulandı. Prof. Dr. Cahit Bilgin, sigarayı bırakmanın önlenebilir bir risk faktörü olduğunu ve erken tanının hayati

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 1-30 Kasım Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında "Akciğer Kanseri ve Sigara: Gerçeklerle Yüzleşme" konulu bir konferans düzenledi. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cahit Bilgin, hastalığın en önemli sebebinin sigara olduğunu belirterek, "Bırakmak için atılan her adım, yaşam süresini uzatan bir yatırımdır" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, 1-30 Kasım Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında bir konferansa ev sahipliği yaptı.

Yoğun Katılımlı Ortak Etkinlik

İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cahit Bilgin’in konuşmacı olduğu "Akciğer Kanseri ve Sigara: Gerçeklerle Yüzleşme" konulu konferans yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Sigara En Önemli Neden

Hastalığın en önemli nedeninin sigara olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bilgin, her nefeste alınan toksik maddelerin yalnızca akciğerleri değil, kalp, damar ve bağışıklık sistemini de etkilediğini ifade etti. Bilgin, "Sigara, akciğer kanserinin en önlenebilir nedenidir. Bırakmak için atılan her adım, yaşam süresini uzatan bir yatırımdır" diyerek sigarayı bırakmanın önemine dikkat çekti.

Erken Tanı ve Toplum Bilincinin Rolü

Prof. Dr. Bilgin, erken tanının hayati öneme sahip olduğuna işaret ederek, toplum bilincinin artırılmasının hastalığın etkilerini azaltmada kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Vatandaşlara Yönelik Bilgilendirme

İl Sağlık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi sağlık ekipleri tarafından kurulan bilgilendirme stantlarında vatandaşlara akciğer kanseri ve sigaranın zararları konusunda farkındalık kazandırıldı.

 


Sakarya,Sakarya Belediyesi

Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Öğrencilere Yarıyıl Tatili Mesajı Yayımladı

Nilüfer'de Tarım Alanları Üzerine İnşa Edilen İki Kaçak İş Yeri Yıkıldı

Odunpazarı Belediyesi Müzelerinde Ziyaretçi Rekoru: Yüzde 45'lik Artış

Kahramanmaraş'ta Ahmet Hamdi Tanpınar Söyleşisi Düzenlenecek

Eskişehir Valisi Aksoy, Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt'u Ziyaret Etti

Nilüfer'de Kaldırım İşgalleri Temizleniyor

Kütahya'da Miraç Kandili'nde Helva İkramı

Altınordu Belediyesi, Kış Şartlarında Sokak Hayvanlarına Mama Ulaştırdı

Pamukkale Belediye Başkanı Ertemur'dan Öğrencilere Yarıyıl Tatili Mesajı

Bozüyük'te Minikler İlk Karnelerini Aldı

Ardahan Belediye Başkanı Demir, Miraç Kandili Mesajı Yayımladı

Keçiören'de Miraç Kandili'nde Camilerde Kandil Simidi İkramı Yapıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Gençlere Temel Fotoğrafçılık Eğitimi Düzenliyor

Eyüpsultan'da Körlüğe Hak Temelli Yaklaşım Söyleşisi Düzenlendi

Gümüşhane Belediyesi'nden Duyuru