GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Prefabrik evlere ilgi artıyor

Prefabrik evlere ilgi artıyor

Prefabrik evlere ilgi artıyor

Konut fiyatlarındaki artış prefabrik evleri gündeme getirdi. Prefabrik sektöründe standart görünümlü evlerin fiyatları 117 bin ile 135 bin lira arasında değişiyor.

İSTANBUL (İGFA) - Prefabrik evlerin son dönemlerde gündeme gelmesinin temelinde bir çok konu bulunuyor.

Uzmanlar sanılanın aksine prefabrik evlerin 50-60 yıla kadar dayanıklı olması sayesinde uzun ömrüyle dikkatleri üzerine çektiğini vurguluyor. Bu kadar dayanıklı bir yapı inşaa etmek için harcanacak giderler cep yoracakmış gibi görünse de prefabrik evler ekonomik çözümler sunuyor.

EKONOMİK SORUNLARA ALTERNATİF

Betonarme evlerde oturmaya alışmış bir çok insanın gelişen teknoloji ile birlikte farklı üretim teknolojileri kullanılan yapıları keşfetmeye başladığını dile getiren sektör yetkililerinden Hüseyin Karabulut, insanların uzun yıllar boyunca bildiği ve gördüğü beton yapılar konusunda alışkanlıklarını kırmak kolay olmasa da değişen ekonomik şartlarla birlikte prefabrik evlerin tekrar gündeme gelmesinin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Karabulut, dayanıklı, sağlam ve uzun ömürlü yapılar olan prefabrik evlerin kısa sürede inşa edilebilirliği ve demonte oluşunun kullanıcısına avantaj sağladığını kaydetti.

117.000 TL’YE EV SAHİBİ OLMAK MÜMKÜN

Her sektörde olduğu gibi ekonomik şartlar sebebiyle artan malzeme fiyatları prefabrik sektörünü de derinden etkilediğini kaydeden Karabulut, 2022 Prefabrik Ev Fiyatlarının da prefabrik evin metrekaresine, oda-bölme sayısına, tek katlı veya çift katlı olmasına ve nereye kurulacağına bağlı olarak değiştiğini belirterek, 2,50 metre duvar yüksekliğine ve düz dış cephe görünümüne sahip prefabrik evlerin fiyatlarının 117 bin liradan başladığını, standart olarak belirtilen 2,80 metre duvar yüksekliğine ve ahşap dış cephe görünümüne sahip prefabrik evlerimizin fiyatlarının ise 135 bin lirayı bulduğunu söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: prefabrik evlere ilgi artıyor

Malatya’da zirai don mağduriyeti! Bakan Yumaklı’dan ilk ziyaret

Üç pisti başlatan Avrupa'da ilk olacak

60 yıllık tutku için geri sayım... 3 Türk takımı da yarışacak

Caracal Robotics takımına Rumeli Türklerinden anlamlı destek

Çay topraklarına can suyu... Rize, Trabzon ve Artvin'de çay bahçelerinde verim arttı

İklim dengesizliğine yeni umut! Aronya -40'a direnç gösteriyor!

İstanbul Beylikdüzü’ndeki atıklar Hatay’a nefes oldu

Kent Lokantası ve Halk Mandıra Salihlililerin hizmetinde

ATP GreenX, 10. İstanbul Karbon Zirvesi'nin altın sponsoru oldu

Sırrı Süreyya Önder'in hayati tehlikesi sürüyor! Aort damarı yırtılması nedir?

2. Uluslararası Kapanca Sokak Festivali için hazırlıklar başladı

MEB'den uluslararası konferans hazırlığı

İstanbul'da Bakırköy’ün parkları yaza hazır

Türkiye’de konut satışları yüzde 5,1 arttı... Yabancılara satışlar düştü!

Manisa Salihli'de don zararı için önlemler konuşuldu