Pençe Kilit'te teröre büyük darbe! 1043 silah ele geçirildi

Pençe Kilit

Pençe Kilit'te teröre büyük darbe! 1043 silah ele geçirildi

Pençe Kilit Operasyonu ile PKK’ya büyük darbe indirildi. Milli Savunma Bakanlığı, bölgede bin 43 Adet silahın ele geçirildiğini duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak’ın kuzeyinde başarıyla sürdürdüğü Pençe-Kilit Operasyonu ile terör örgütü PKK’ya büyük darbe indirildi.

6 aydır süren amansız bir mücadele ile teröristleri inlerine gömen Mehmetçik, 17 Nisan’da başlayan operasyon ile bugüne kadar farklı nevide toplam bin 43 adet silahı da ele geçirdi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, operasyon kapsamında; 2 adet SA-18 hava savunma füzesi,  40 adet tanksavar füzesi,  36 adet havan, 106 adet RPG-7 roketatar,  22 adet bombaatar,  50 adet Doçka uçaksavar,  31 adet Zagros keskin nişancı tüfeği, 85 adet PKMS makineli tüfek, 519 adet AK-47 piyade tüfeği, 79 adet M-16 piyade tüfeği ile 73 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği ele geçirildiği kaydedildi.

https://youtu.be/YYYy18lPlKk


Haber Kaynak : İGFA

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım

Zeydan Karalar’dan Adana’ya duygusal mesaj

Yeni araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu... Çocuklar reklamları tanıyor ama satın almıyor

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitleri için mevlid

MABEM öğrencileri LGS’de gururlandırdı

Tech Istanbul Growth, girişimleri İstanbul’un geleceğine taşıyor

RE:PLAY Turnuvası Türkiye'yi dolaşacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut vefat etti

İstanbul Bakırköy’de temizlik seferberliği

Son 55 yılın en sıcak 4. Haziran'ı! Rekor sıcaklıklar kayıtlara geçti

Bursa'da Mimar Sinan'a Saygı Sergisi ziyarete açıldı