PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN ESNAFLARA ÖNEMLİ TARTI UYARISI

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN ESNAFLARA ÖNEMLİ TARTI UYARISI

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN ESNAFLARA ÖNEMLİ TARTI UYARISI

T.C. Pamukkale Belediyesi, ilçe genelinde faaliyet gösteren esnaflara yönelik önemli bir hatırlatmada bulunarak; ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene ve damga işlemlerinin yasal bir zorunluluk olduğunu bildirdi. Belediye tarafından yapılan açıklamada, ölçü ve tartı aletlerinin iki yılda bir periyodik muayeneden geçirilmesi gerektiği, damga süresi dolan aletler için ise 2 Mart 2026 tarihine kadar müracaat edilmesinin zorunlu olduğu belirtildi.

Pamukkale Belediyesi tarafından, ilçe genelinde faaliyet gösteren esnaflara, ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene ve damga işlemlerinin süresi hakkında önemli bir hatırlatma yapıldı. Pamukkale Belediyesi’nce yapılan açıklamada; ilçe sınırları içerisinde yer alan açık ve kapalı pazaryerlerinde kullanılan masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar, ibreli teraziler ve elektronik tartı aletlerinin tamamının periyodik muayeneye tabi olduğu hatırlatıldı. Damga süresi dolmuş olan ölçü ve tartı aletleri için kullanıcı esnafların, Pamukkale Belediyesi Deliktaş Ek Hizmet Binası’nda bulunan Grup Ölçü ve Ayar Memurluğu’na başvurarak, muayene ve damga günü alması gerektiği kaydedildi. Belediye yetkilileri, 2026 yılında damgalanacak ölçü ve tartı aletleri için son başvuru tarihinin 2 Mart 2026 olduğunu bir kez daha hatırlatarak, esnafların mağduriyet yaşamamaları adına müracaatlarını son güne bırakmamaları çağrısında bulundu.

Ölçü ve tartı aletlerinin kontrol, muayene ve damgalama işlemlerinin Pamukkale Belediyesi bünyesinde görev yapan ölçü ayar memurları tarafından titizlikle yürütüldüğü belirtilen açıklamada; Pamukkale esnafının herhangi bir cezai yaptırımla karşı karşıya kalmaması için başvurularını belirtilen süre içerisinde yapmalarının büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, muayene günü için verilen belgenin, ölçü ve tartı aletinin muayenesi yapılıncaya kadar saklanmasının zorunlu olduğu ve denetimler sırasında talep edilmesi halinde yetkililere ibraz edilmesi gerektiği vurgulandı. Bu belgenin, esnafın yasal yükümlülüklerini yerine getirdiğinin göstergesi olduğu belirtildi.

Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamında ölçü ve tartı aletlerinin periyodik kontrollerinin; Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Belediye Merkezi Grup Ölçü ve Ayar Memurlukları ile yetkili muayene servisleri tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti. Başkan Ertemur, bu kontrollerin hem esnafın hem de vatandaşın haklarını koruduğunu belirterek şunları kaydetti: “İlçemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren tüm esnaflarımızın, her iki yılda bir düzenli olarak yaptırmakla yükümlü oldukları bu kontroller sayesinde, ölçü ve tartı aletlerinin doğruluğu güvence altına alınmaktadır. Böylece vatandaşlarımız satın aldıkları ürünlerin ağırlığı konusunda herhangi bir şüphe yaşamamaktadır. Esnaflarımızın cezai duruma düşmemeleri ve ticari faaliyetlerini sorunsuz şekilde sürdürebilmeleri için gerekli işlemleri zamanında yaptırmalarını önemle rica ediyoruz.”


Denizli,Pamukkale Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Süleymanpaşa'da Halk Sofraları İftar Programı Açıklandı

Süleymanpaşa'da Halk Sofraları Ramazan'da Farklı Mahallelerde Kuruldu

Uğur İbrahim Altay, UCLG Dünya Başkanlığı İçin Adaylığını Açıkladı

Demre'de 'Haydi Karına Koş' Oyunu Yoğun İlgiyle Sahnelendi

Beyaz perdede haftanın yeni filmleri

Demre'de Altyapı, Ulaşım ve Eğitim Kurumlarına Yönelik Çalışmalar Tamamlandı

Güzelyurt'ta Sıcak Asfalt ve Yol Çizgi Çalışmaları Tamamlandı

Güzelyurt Çarşı Merkezinde Sıcak Asfalt Serimi Devam Ediyor

İstanbul Maltepe’de Başkan Köymen esnafla bir araya geldi

Akropal Sokak ve Çevresinde Doğal Taş Döşeme Çalışmaları Devam Ediyor

Düngürü Mevkii'ne Güneş Enerjili İki Yeni Sondaj Kuyusu Kuruldu

Güzelyurt'taki Tarihi Irmakta Bakım ve Onarım Çalışmaları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Gazikent'te Kapsamlı Sahada Ziyaret Gerçekleştirdi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 9 Mahallede Vatandaşlarla Buluştu

Şanlıurfa'da Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimleri Verildi