Palandöken: Çocuk işçiliği ile mücadeleye hız kesmiyoruz

Palandöken: Çocuk işçiliği ile mücadeleye hız kesmiyoruz

Palandöken: Çocuk işçiliği ile mücadeleye hız kesmiyoruz

DMW Diplomatlar Birliği ve Köksal Akademi tarafından organize edilen ve İstanbul’da düzenlenen Avrupa ve Türkiye İş Dünyasında Sürdürülebilirlik-İnsan Hakları Forumu Hazırlık Toplantısı’nda konuşan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çocuk işçiliğinin sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın karşı karşıya olduğu en hassas sosyal sorunlardan biri olduğunu söyledi.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çocuk işçiliği ile mücadele konusunda TESK olarak uzun süreli programları ve projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

Programlardan birinin Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Konfederasyonumuz ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Ekspertiz Fırans ve Eduser’in yürütücüsü olduğu İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı İMEP olduğunu kaydeden Palandöken, "2020 yılından bu yana İMEP, gençlerimizin ve yetişkinlerimizin eğitim ve istihdam yolculuklarına rehberlik ederek onlara yeni fırsatlar sunmayı amaçlayan bir program olmuştur. Programımızın başlangıcından bu yana öncelikle, 135 bin den fazla genç, çıraklık eğitimine yeni katıldı. Bu gençlerin yaklaşık 14 bin 500’ü Suriyeli, bu da programımızın kapsayıcılığını ve çeşitliliğini yansıtmaktadır” diye konuştu.    

4 BİNİN ÜZERİNDE ÇALIŞAN ÇOCUK ÇIRAKLIK EĞİTİMİNE YÖNLENDİRİLDİ”

4 binin üzerinde çalışan çocuğun tespit edilerek örgün eğitime veya çıraklık eğitimine yönlendirildiğini söyleyen Palandöken, “Bu çocuklarımıza eğitimde ikinci bir şans vermek suretiyle, onların gelecekte daha iyi fırsatlar yakalamasını sağladık. Ayrıca, İMEP programı kapsamında yaklaşık 800 işyerinde, çırak öğrencilerin uygulamalı eğitim ortamlarının iyileştirilmesine destek verdik. Bu işyerlerinde daha iyi ve güvenli eğitim alan çıraklarımız, mesleki becerilerini daha etkili bir şekilde geliştirdiler. TESK olarak, 12 Birliğimizle ve 100’ün üzerinde mesleki odamızla birlikte sahadaydık ve çalışmaları hep beraber gerçekleştirdik. 2025 yılının başında İMEP 2’nin imzalarını atarak yukarıda çok küçük kısmından bahsettiğim başarılarını aşmayı kendimize amaç edindik” dedi.

“DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLARIMIZI ELBETTE UNUTMADIK”

UNICEF ile birlikte 2018’den beri Çocuk Hakları ve İş İlkeleri Programı’nın dördüncü fazını büyük bir başarıyla devam ettirdiklerini belirten Palandöken şunları kaydetti:

“Sahaya inerek sadece teşkilatımızla değil, çocuklarımız, gençlerimiz, aileler, usta öğreticilerimiz ve mesleki eğitim merkezi öğretmenleri ve yöneticilerinin yanı sıra iş yerleriyle de görüşmeler yaptık. 6 binin üzerinde iş yerini ziyaret ederek bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdik, çıraklarımızı mesleki eğitime yönlendirdik. Esnaf ve Sanatkârlara verilen eğitimlerle iş sağlığı ve güvenliği konusunda 665 işletmeye ulaşarak güvenli ve sağlıklı çalışma ortamları sağladık. Deprem bölgesindeki çocuklarımızı da elbette unutmadık. 550 öğrenciye hem nakdi eğitim teşviki yardımı yaptık hem de psiko-sosyal destek sağladık. Programla gençlere dijital beceri eğitimleri ve iş temelli eğitim programları vererek 495 öğrencimize geleceğin mesleklerini tanıttık ve dijital dönüşüme dikkatlerini çektik.”


Haber Kaynak : İGFA

Şanlıurfa'da 100 Mülteci Öğrenciye Hafızlık ve İlim İcazeti Verildi

Tuna Caddesi'ne Tünel veya Köprü ile Hürriyet Bağlantısı Planlanıyor

Muş Sanayi Sitesi'nde Yol ve Altyapı Sorunu Çözüldü

Muş Belediyesi'nden 25 Kasım'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Etkinliği

Nevşehir Belediyesi SK ve Galatasaray Sutopu Kadın Takımları Hazırlık Maçında Buluştu

Galatasaray Sutopu Kadın Takımı Nevşehir Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Ahmet Minguzzi Anısına Skate Park Açıldı

Kemer Belediyesi ile Vakıfbank arasında personel promosyon sözleşmesi imzalandı

Taşkuyucak Mahallesi'nin Su Sorunu Sondaj Çalışmasıyla Çözülüyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Diplomasisi Zirvesi'nde Yer Aldı

Manisa'da Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nda Ücretsiz Tarama

Manisa'da Atık İlaçlar Toplanarak Bertaraf Edilecek

Gümüşhane Belediyesi Su İndirimi İçin Son Başvuru Tarihi Açıklandı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Taşdelen ve Dabağ Çiftinin Nişan Töreninde Yer Aldı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Türk Eğitim-Sen 8. Olağan Genel Kurulu'nda