Orman'dan 4 ilde eş zamanlı tatbikat

Orman

Orman'dan 4 ilde eş zamanlı tatbikat

Orman Genel Müdürlüğü, 2022 yılı orman yangınları sezonuna hazırlık için AFAD ile koordineli olarak merkez Antalya olmak üzere Adana, Mersin ve Muğla’da aynı anda tatbikat düzenliyor.

ANKARA (İGFA) - Orman Genel Müdürlüğü'nü AFADF ile koordineli yangın tatbikatı 4 ilde eş zamanlı olarak yapıldı.

Antalya, Adana, Mersin ve Muğla'daki tatbikatlar kapsamında toplamda 900 aracın ve 20 ilden yaklaşık 5 bin personelin görev aldı.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, bu tatbikatla Türkiye olarak ayrı illerinde ve aynı anda birden fazla çıkabilecek yangınlara hazırlığı gözden geçirdiklerini söyledi. 

Tatbikatların amacının yaz döneminde farklı il ve ilçelerde meydana gelebilecek orman yangınlarına karadan ve havadan müdahale, yangından etkilenen alanlarda tahliye planlamaları, geçici barınma alanlarına afetzedelerin yerleştirilmesi, bölgeye gönderilecek ayni ve nakdi yardımların koordinasyonu, aynı zamanda halkın bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesini sağlamak olduğunu kaydeden Karacabey, geçen yıl yaşanan akut durumun bu yıl da yaşanma ihtimaline karşılık, her türlü duruma hazırlıklı olmak için bu tatbikatların büyük önem taşıdığına söyledi.

Karacabey, "Bu hep tatbikat olarak kalsın ve geçen yılki gibi bir yangın yaşanmasın” dedi.

Öte yandan bu yıl kullanılacak hava ve kara gücü ekipmanları hakkında da detaylı bilgi veren Karacabey, 21 bin personel, 1.359 arazöz, 692 iş makinesi ve 2 bin 270 adet ilk müdahale aracından oluşan kara gücüne ek olarak, KGM, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na ait 25 helikopter, 2 uçak, 1 İHA, 185 adet dozer, 12 su tankeri, 25 adet greyder, 1913 adet ekskavatör ve 229 treyler rezerv güç de gerekmesi halinde orman yangınları için hazır bulundurulacağını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: orman'dan 4 ilde zamanlı tatbikat

Nevşehir Belediyesi Spor Kulübü, Kros Süper Ligi Finalinde Türkiye Kürsüsünde

Nevşehir'de Üniversiteli Gençler Geleneksel Halı Dokuma Sanatıyla Buluştu

Nevşehir'de Dört Mahalleyi İlgilendiren Planlı Su Kesintisi Duyuruldu

Özay Gönlüm, Vefatının 26. Yılında Denizli'de Anıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Korosu'ndan Yalçın Dikici'ye Anma Konseri

Kepez'de Doğal Gaz Yatırımları Hızla Büyüyor

Başkan Kocagöz: 'Kepez, Antalya'nın Geleceği Oldu'

Kepez'de Yeni Sokak ve Otopark Alanı Hizmete Açıldı

Serhat İlleri Vatandaşları Keçiören'de İftarda Buluştu

Keçiören'de Ramazan Ayında Zabıta Denetimleri Yoğunlaştı

Alanya'da Turizm Sektörü Buluşması: Yangın Mevzuatı ve Tesis Güncellemeleri Görüşüldü

Mehmet Ali Bulut, Ramazan'ın Beden Temizliği İçin İlahi Bir Fırsat Olduğunu Vurguladı

Bakan Şimşek: 'Borsa İstanbul' iddiaları manipülasyon girişimi

Bursa, sürdürülebilir turizm modeliyle ITB Berlin’de

Ramazan'da dijital tüketim arttı... Tüketim sahura kadar zirve yapıyor