Okullaşma oranı yüzde 95'in üzerinde

Okullaşma oranı yüzde 95

Okullaşma oranı yüzde 95'in üzerinde

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5 yaşta okullaşma oranının 11 il ve 419 ilçede yüzde 95'in üzerine çıktığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık olarak öncelikli hedeflerinin eğitimde fırsat eşitliğini artırmak olduğunu, bu kapsamda tüm kademelerde okullaşma oranlarını yükseltmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

Bilimsel verilerin, öğrenciler arasındaki başarı farklarını azaltmada okul öncesi eğitimin kritik bir öneme sahip olduğuna işaret ettiğini belirten Bakan Özer, bu nedenle eğitime erişimde tüm kademeler arasında okul öncesine çok daha büyük önem atfettiklerini vurguladı.

Bakan Özer, yıl sonuna kadar 3 bin yeni anaokulu yapacaklarını ve 40 bin yeni ana sınıfı açacaklarını böylece 3 yaşta yüzde 14 olan okullaşma oranını yüzde 50'ye, 4 yaşta yüzde 35 olan okullaşma oranını yüzde 70'e ve 5 yaşta yüzde 78 olan okullaşma oranını ise yüzde 100'e çıkaracak kapasiteye ulaşacaklarını söyledi.

Okullaşma oranlarını artırmak için 81 ilde yürüttükleri yoğun çalışmalar sonucu 59 anaokulu ve 7 bin ana sınıfını 5 ay gibi kısa bir sürede hizmete açtıklarını kaydeden Bakan Özer, böylece 5 yaştaki okullaşma oranını yüzde 78'den yüzde 90'a çıkardıklarını dile getirdi.

Yıl sonuna kadar bu yaş grubu için eğitim kurumu kapasitesini yüzde 100'e tamamlayacaklarını aktaran Bakan Özer, kapasite artışıyla birlikte 5 yaşta okullaşma oranını da yüzde 100'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. "Gezici öğretmen sınıfı, taşıma merkezi ana sınıfı ve Benim Oyun Sandığım gibi ev temelli modellerle okul öncesi eğitim ulaştırmadığımız hiçbir çocuğumuz kalmayacak" diyen Bakan Özer, "Bin 506 anaokulu yapımı ile süreç de planlandığı şekilde ilerliyor. 3 bin yeni anaokulu yapımında geriye kalan bin 494 anaokulunun yapımı ile ilgili arazi belirleme çalışmaları da devam ediyor" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: okullaşma oranı yüzde 95'in üzerinde

Keçiören Belediye Başkanı Özarslan, İlçe Dernekleri ve YÖRTÜRK Üyeleriyle İftarda Bir Araya Geldi

İstanbul Arnavutköy’e dev yatırım

Şanlıurfa’dan İstanbul’a uzanan sanat yolculuğu! Renkler BinnArt ile hayat buluyor

Eyüpsultan'da Mithatpaşa Mahallesi'ne 50 Araçlık Otopark Yapılıyor

Kepez'de beş mahalle tek iftar sofrasında buluştu

Mamak Belediyesi İstihdam Merkezi Hizmeti Mobil Uygulamaya Taşındı

Kepez'de Altınova Orta Mahallesi'ne yeni yol çalışması başladı

Keçiören’de ‘Sese Güç Ver’ Projesiyle Engelli Bireyler Sanatla Buluştu

Kepez Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde özel bir konser düzenleyecek

Keçiören Belediyesi, Başkent'in Çevre İlçelerinden Vatandaşları İftarda Ağırladı

Kepez'de Üç Mahalleye Sosyal Tesis Yatırımı

Alanya Belediyesi, 81 Yaşındaki Hüseyin Kocagöz'e Konteyner Ev Tahsis Etti

Psikolog Serdar Vatansever, Eyüpsultan'da Ebeveynlik Zorluklarını Masaya Yatırdı

Alanya'da En Güzel Balkon ve Bahçe Yarışması İçin Başvurular Başladı

Alanya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kapsamlı Etkinliklerle Kutlanacak