Okul öncesi eğitime erişim artıyor

Okul öncesi eğitime erişim artıyor

Okul öncesi eğitime erişim artıyor

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, iki bakanlığın iş birliğiyle hazırlanan Okul Öncesi Eğitim Alan Çocukların Desteklenmesi Protokolü'nü imzaladı.

ANKARA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan Okul Öncesi Eğitim Alan Çocukların Desteklenmesi Protokolü, Çankaya Mehmet Meto Anaokulunda düzenlenen törenle Bakan Özer ile Bakan Yanık tarafından imzalandı.

İki Bakanlığın okul öncesi eğitime erişimi teşvik etmekle ilgili çok önemli bir protokole imza attıklarını belirten Bakan Özer, ülkelerin en önemli sermayesi olan beşeri sermayenin niteliğini artırmada en önemli enstrümanın eğitim olduğunu dile getirdi.

Son 20 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Türkiye'de eğitimle ilgili çok önemli adımlar atıldığını, eğitime erişim noktasındaki sorunların çözümlendiğini söyleyen Bakan Özer, "Hepinizin malumu olduğu üzere son 20 yılda ülkemiz; okul öncesinden yükseköğretime, tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranlarını gelişmiş ülkelerin okullaşma oranlarına ulaştırdı. Okul öncesindeki yüzde 11 gibi son derece yetersiz olan okullaşma oranları, şu anda yüzde 92'ye ulaştı" dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı olarak yeni dönemde okul öncesi eğitime erişimi artırmak konusuna yoğunlaştıklarını vurgulayan Özer, "Tüm bilimsel literatürün de ortaya koyduğu gibi okul öncesi eğitim politikası ekonomik maliyeti en düşük olmasına rağmen uzun vadeli getirisi en yüksek olan bir eğitim politikasına karşılık gelmektedir. Okul öncesi eğitimin önündeki erişim engelleri, daha sonra eğitimin ilerleyen kademelerinde önümüze okullar arası başarı farkı olarak yani eğitimde fırsat eşitliğini zedeleyen bir enstrüman olarak karşımıza çıkmaktadır. Hepinizin malumu olduğu üzere bu dönem ağırlık verdiğimiz, güçlendirmek istediğimiz şey, eğitimde fırsat eşitliği çünkü Türkiye, Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 19 yılda eğitime erişim sorununu çözdü. Şimdi artık tüm çocuklarımızın en nitelikli eğitime erişimini sağlayabilmek ve okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak gündemimizde" diye konuştu.

Bakan Özer, özellikle nüfusu çeyrek olan ve köy okullarında ana sınıfı açılması için gerekli 10 öğrenci kriterini, 5'e düşürdüklerini, bu yönetmelik değişikliği ile birlikte 12 bin yavrunun ana sınıfıyla buluşmasını sağladıklarını kaydetti.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: okul öncesi eğitime erişim artıyor

Bozüyük'te İnönü Savaşları Şehitleri Zaferin 105. Yılında Anıldı

Kepezspor, Sahasında Karacabey Belediyespor'u 2-1 Mağlup Etti

Bayburt'ta Kar Mücadelesi Gece Gündüz Devam Ediyor

Keçiören'de Park ve Bahçeler Yenileniyor

33 İl 2025'te 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi, 46 İlde Artış Kaydedildi

Alanya 2026 Etkinlik Takvimi Tanıtıldı: Kızılkule'nin 800. Yılı ve Uluslararası Festivaller Vurgulandı

İzmit'te Yılbaşı Etkinlikleri Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Bolu Belediyesi'nin Sömestr Çocuk Atölyesi için başvurular başladı

Bandırma'da İmar Kanunu 18. Madde Uygulaması İlan Edilecek

Niğde Belediyesi Personeline YEDAM İş Birliğiyle Sanal Kumar Farkındalık Eğitimi

Keçiören'de Türk Halk Müziği Konseri Sanatseverlerle Buluştu

Bolu'da Köpeğe Yönelik Şiddet: Tüfekle Vurulduğu ve Ezildiği Ortaya Çıktı

Avukatlara 10 Milyar Lira Kredi Desteği

Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü Okçuluk Takımları Türkiye Şampiyonası'nda Podyuma Çıktı

Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nde Ailelere Yasal Haklar ve Sosyal Destekler Anlatıldı