OEDAŞ depremlere karşı dayanıklılığını artırıyor

OEDAŞ depremlere karşı  dayanıklılığını artırıyor

OEDAŞ depremlere karşı dayanıklılığını artırıyor

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, başta deprem olmak üzere olası afetlere karşı hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü dolayısıyla açıklamada bulunan OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, hizmet verdikleri beş ilde AFAD tarafından düzenlenen tatbikatlara katıldıklarını söylerken, deprem ve doğal afetlere yönelik geliştirdikleri Ar-Ge projesi ve afet durumunda veri güvenliği sağlayan Mobil Yedekleme Merkezi hakkında bilgi verdi.

İSTANBUL (İGFA) - Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ)deprem, yangın, sel gibi her türlü afete yönelik çeşitli eğitimlere katılırken aynı zamanda teknoloji ve Ar-Ge odağında yenilikçi çözümler geliştiriyor. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, afetlere yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

12 Kasım 1999 Gölcük Depremi başta olmak üzere deprem ve afetlerde hayatını kaybedenleri anan Yalçın, deprem kuşağında yer alan Türkiye’de afetlere karşı hazır olmanın hayati önem taşıdığını belirterek, “OEDAŞ olarak hizmet verdiğimiz beş ilde, AFAD İl Müdürlükleri koordinasyonunda gerçekleştirilen tatbikatlara düzenli olarak katılıyoruz. Bu tatbikatlar, çalışma arkadaşlarımızın afet anında hızlı ve güvenli bir şekilde hareket etme kabiliyetini artırırken aynı zamanda kurum ve kuruluşlar arasındaki iletişimi de güçlendiriyor.” dedi.

ŞEBEKE GÜVENLİĞİ İÇİN AR-GE PROJESİ

Doğal afetlere karşı elektrik dağıtım şebekesinin dayanıklılığını artırmayı hedefleyen bir Ar-Ge projesi üzerinden çalıştıklarını söyleyen Yalçın şöyle devam etti; “OEDAŞ Ar-Ge Departmanımız tarafından geliştirilen ve EPDK’dan onay alan ‘Deprem ve Doğal Afet Projesi’ ile elektrik dağıtım şebekesinin olası bir deprem durumuna karşı hazırlığının ve ihtiyaçlarının belirlenmesi, deprem anı ve sonraki süreçte yapılacak operasyonel faaliyetler ile bu sürece katkı sağlayacak bilgi akışının oluşturulmasını hedefliyoruz.”

MOBİL YEDEKLEME MERKEZİ İLE VERİ GÜVENLİĞİ SAĞLANIYOR

OEDAŞ, veri güvenliği konusunda da yenilikçi çözümler sunarak olası bir afet durumunda sistemin korunmasına büyük önem veriyor. Afet anlarında verilerin korunması ve güvenliğinin sağlanması amacıyla iki konteynerden oluşan Mobil Yedekleme Merkezi kurduklarını ifade eden Yalçın, “Afet durumunda dahi kritik verilere erişim sağlayarak operasyonlarımızı koordineli ve kesintisiz bir şekilde sürdürme imkanına sahibiz. Yine bu sistem sayesindetüketici verilerini her türlü afette güvenle korumaya devam edebileceğiz.” açıklamasında bulundu.
 


Haber Kaynak : İGFA

Konya'da Üniversite Öğrencileri İçin İtfaiye Temalı Resim Yarışması Düzenleniyor

Konya Büyükşehir Belediyespor, Antalya'daki Kriteryumda Çifte Podyum Yaptı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Merkez İçme Suyu Arıtma Tesislerini İnceledi

Kentler Arası Ağ Geliştirme Hibe Programı için 5. çağrı

İstanbul Kadıköy Meydanı’nda dönüşüm başladı

BURFAŞ Atatepe Sosyal Tesisi, yenileme çalışmalarının ardından hizmete hazırlanıyor

Şanlıurfa'da Hal Kayıt Sistemi Denetimleri Yoğunlaştırıldı

Şehitkamil'de İftar Çadırlarında Günlük 15 Bin Kişi Ağırlanıyor

Şehitkamil Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı Gerçekleşti

Gülpınar, Bölgesel Gerilim Karşısında Diplomasinin Güçlendirilmesi Çağrısında Bulundu

Şanlıurfa Zabıta Daire Başkanlığı Yeni Hizmet Binasında Faaliyete Geçti

İzmit Meclisi'nde şiddet olaylarına tepki

Eyyübiye-Suruç Arasındaki Yol Çalışmaları Hız Kazandı

Şems-i Tebrizi'nin 40 Kuralı Bursa'da Ney Dinletisiyle Sahnelendi

Şanlıurfa'da Ramazan Sofraları Binlerce Kişiyi Buluşturdu