Nusaybin'deki Bayrak Olayına Yalova'dan Tepki

Nusaybin

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki bayrak indirme girişimini kınayarak, tüm Yalovalıları ev ve iş yerlerini bayraklarla donatmaya çağırdı. Belediye, bu çağrıya ilk olarak kendi binalarını ve araçl

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, polis barikatlarını aşan bir grubun sınır hattındaki Türk bayrağını indirme girişimi, geniş tepki topladı. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel de olaya sert bir dille tepki göstererek, tüm Yalovalıları ay yıldızlı bayrağa sahip çıkmaya davet etti.

Başkan Gürel'den Kınama ve Çağrı

Başkan Mehmet Gürel, yaptığı açıklamada Türk bayrağının milletin onuru ve bağımsızlığının simgesi olduğunu vurguladı. Gürel, "Nusaybin’de şanlı bayrağımıza yapılan saldırıyı bir kez daha lanetliyor, tüm hemşehrilerimizi evlerimizi ve iş yerlerimizi şanlı bayrağımızla donatmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. Açıklamasında, "Büyük Atatürk’ün kenti Yalova’mızda, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek, Cumhuriyetimize, ay yıldızlı bayrağımıza ve değerlerimize hep birlikte sahip çıkalım" dedi.

Belediyeden Sembolik Hamle

Başkan Gürel’in çağrısına ilk uygulama Yalova Belediyesi’nden geldi. Belediye binası başta olmak üzere tüm hizmet birimleri ve belediye araçları Türk bayraklarıyla donatıldı. Yalova Belediyesi, bu uygulamayla milli birlik mesajı verdiğini ve toplumsal duyarlılığa öncülük ettiğini bildirdi. Kurum, bayrağa yönelik her türlü saldırının karşısında olduğunu vurguladı.

Bayrak Seferberliği Beklentisi

Türk bayrağının bağımsızlık mücadelesinin ve ortak değerlerin güçlü bir ifadesi olduğu belirtilirken, Yalova’da başlatılan bu sembolik hareketin kent genelinde yaygınlaşması bekleniyor.


Yalova,Yalova Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Nilüfer'de Yarıyıl Tatili Etkinlikleri Yoğun İlgi Görüyor

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde 'Lexicon' Sergisi Açılıyor

Türkiye Dağcılık Federasyonu Heyeti Kayseri'de

Nusaybin'deki Bayrak Olayına Yalova'dan Tepki

Tarsus Muhtarlar Derneği Yönetimi, Başkan Vahap Seçer'i Ziyaret Etti

Van Büyükşehir Belediyesi, Yoğun Kar Yağışına Karşı 14 Şantiyede Mücadele Ediyor

KASKİ, Bilgi Güvenliği Standartlarını Yenileyen Sertifika Aldı

Yeşilyurt'ta Sömestr Spor Şenliği Başladı

Teneffüs Park, yarıyıl tatilinde çocuklar için eğlence programı hazırladı

Aksaray'da Selçuklu Külliyesi'nin Açılışı Yaklaşıyor

Yarıyıl Tatilinde Aksaray Çocuk Eğlence Merkezi'ne Yoğun İlgi

Yalova'da Şehit Ömer Faydalı Caddesi'nde Ağaç Budama Çalışması Yapıldı

Baruthane-Kalkancı Durağı Geçici Süreyle Hizmet Dışı Kalacak

Van'da Kar ve Tipi Altında Hasta Ulaşımı İçin Büyük Mücadele

Samsun'da Arı Yetiştiricilerine Üretim Seti Desteği Verildi