Numan Kurtulmuş'tan 10 Aralık mesajı

Numan Kurtulmuş

Numan Kurtulmuş'tan 10 Aralık mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabulünün 75'inci yıl dönümü ile Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

ANKARA (İGFA) -  TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, geride kalan 75 yıllık sürece bakıldığında insanlığın farklı kıtalarda, farklı zaman dilimlerinde birçok sınamadan geçtiği ve çoğunda küresel ölçekte sınıfta kaldığı maalesef ortada olduğunu belirterek, "Dün Irak, Suriye, Srebrenitsa, bugün ise Gazze; insanlığın ve insan haklarının can çekiştiğinin delilidir" dedi.

Gelinen noktada açıkça görülmektedir ki; dünya devletleri imza attıkları bu Beyanname’nin gerektirdiği sorumluluktan kaçındığını ifade eden Kurtulmuş, "İnsan hakları evrenseldir ve herkesi eşit şekilde kapsamalı, korumalıdır. Bazılarının eşit ama bazılarının daha fazla eşit olduğu bir dünya düzeninin sürdürülebilir olmadığı aşikârdır. Savaşlar, göçler, yabancı düşmanlığı, ırkçılık, şiddet ve hak ihlalleri her gün daha da büyüyen devasa sorunlarımızdır. Bu meyanda mevcut kurumların yeniden yapılandırılması zorunluluğa dönüşmüştür. Türkiye olarak insanlığın geleceği için inisiyatif almaya ve öncülük etmeye her zaman hazırız. Bu düşüncelerle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nün, başta savaş ve soykırımın yok ettiği Gazzeliler olmak üzere tüm dünya için bir çıkış kapısı, bir çözüm noktası, bir kurtuluş vesilesi olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: numan kurtulmuş'tan 10 aralık mesajı

Kepezspor, Sahasında Karacabey Belediyespor'u 2-1 Mağlup Etti

Bayburt'ta Kar Mücadelesi Gece Gündüz Devam Ediyor

Keçiören'de Park ve Bahçeler Yenileniyor

33 İl 2025'te 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi, 46 İlde Artış Kaydedildi

Alanya 2026 Etkinlik Takvimi Tanıtıldı: Kızılkule'nin 800. Yılı ve Uluslararası Festivaller Vurgulandı

İzmit'te Yılbaşı Etkinlikleri Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Bolu Belediyesi'nin Sömestr Çocuk Atölyesi için başvurular başladı

Bandırma'da İmar Kanunu 18. Madde Uygulaması İlan Edilecek

Niğde Belediyesi Personeline YEDAM İş Birliğiyle Sanal Kumar Farkındalık Eğitimi

Keçiören'de Türk Halk Müziği Konseri Sanatseverlerle Buluştu

Bolu'da Köpeğe Yönelik Şiddet: Tüfekle Vurulduğu ve Ezildiği Ortaya Çıktı

Avukatlara 10 Milyar Lira Kredi Desteği

Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü Okçuluk Takımları Türkiye Şampiyonası'nda Podyuma Çıktı

Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nde Ailelere Yasal Haklar ve Sosyal Destekler Anlatıldı

Fevziye Camii Tuvaleti Yenilenerek Hizmete Açılıyor