Nilüfer'de Konuk Sanatçı Programı Sergisi Açıldı

Nilüfer

Nilüfer Belediyesi'nin Konuk Sanatçı Programı kapsamında hazırlanan 'Karşılaşmalar, Devinimler, İzler' sergisi, Nazım Hikmet Kültürevi'nde ziyarete açıldı. Bursalı genç sanatçıların Misi'deki üretim süreçlerinin yansımaları, 15 Ma

Nilüfer Belediyesi’nin Konuk Sanatçı Programı kapsamında düzenlediği “Karşılaşmalar, Devinimler, İzler” sergisi, Nazım Hikmet Kültürevi’nde açıldı. Misi Sanatevi’nde doğa ve kentle kurulan ilişkiyi sanata dönüştüren Bursalı genç sanatçıların eserleri, 15 Mart’a kadar sergilenecek.

Nilüfer Belediyesi, kentin kültürel üretimini desteklemek ve yerel sanatçıların potansiyelini görünür kılmak amacıyla, Eylül-Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlenen Konuk Sanatçı Programı’nın çıktılarından oluşan sergi, Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’i temsilen Meclis Üyesi Gülver Deniz ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi, Bursa’da yaşayan sanatçıları merkeze alan bir açık atölye programının sonucu olarak ortaya çıktı.

Hiyerarşiden Uzak Bir Üretim Süreci

Misi Sanatevi’nde üç ay boyunca konaklayan ve üretim süreçlerini burada geçiren sanatçılar Abdulkadir Çelik, Orçun Keskin, Hatice Eriş ve İnci Altansoy, serginin ana gövdesini oluşturdu. Program sürecinde Nalan Yırtmaç, Ekin Kano ve İlhan Sayın gibi deneyimli isimler de belirli periyotlarla Sanatevi’ne konuk olarak genç sanatçılarla bir araya geldi.

Bu süreç, tek yönlü bir öğretme pratiğinden ziyade; disiplinler arası dolaşım, birlikte düşünme ve hiyerarşik olmayan bir deneyim paylaşımı üzerine kurgulandı. Sanatçıların çevreleriyle, doğayla ve Misi’nin sosyal dokusuyla kurdukları iletişim, eserlerin üretim sürecinin ayrılmaz bir parçası oldu.

Kendi Değerlerini Yetiştirme Hedefi

Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Gülver Deniz, Başkan Şadi Özdemir’in selamlarını ileterek, belediyenin sanat vizyonuna dair açıklamalarda bulundu. Deniz, Başkan Özdemir’in, sadece büyük merkezlere odaklanmak yerine Nilüfer’in kendi potansiyelini açığa çıkarma hedefini vurguladı.

Deniz, “Nilüfer Belediyesi olarak son yıllarda benimsediğimiz yönelim, uzun yıllar büyük merkezlere odaklanan sergi programlarını dönüştürmek üzerine kurulu. Bizler, kentimizin kendi sanatçı potansiyelini yine kendi içinde yetiştirmeyi ve desteklemeyi amaç edindik. Genç arkadaşlarımızın Misi’de geçirdiği bu verimli sürecin çıktılarını bugün burada görüyoruz. Doğayla, canlılarla ve içinde bulundukları sosyal yaşamla kurdukları bağ çok kıymetli” dedi.

Yeni Dönem Başvuruları Başlıyor

Gülver Deniz konuşmasında ayrıca Konuk Sanatçı Programı’nın devam edeceğini duyurdu. Programın yaz ayağının Mayıs ve Temmuz aylarında gerçekleştirileceğini belirten Deniz, genç ve yetenekli sanatçıları Misi Sanatevi’nde ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade ederek yeni başvurular için çağrıda bulundu.

Zamanın ve mekânın iç içe geçtiği, kolektif bir üretimin yansıması olan “Karşılaşmalar, Devinimler, İzler” sergisi, 15 Mart tarihine kadar Nazım Hikmet Kültürevi’nde ziyaret edilebilir.


Bursa,Nilüfer Belediyesi

Bursa,Nilüfer Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Batı Trakya Türkleri Bursa'da Ramazan Bayramı'nı Kutladı

Bursa'da 61. Rumeli Balkan Türkleri Bayramlaşma Töreni Gerçekleştirildi

Bursa'da Kar Mücadelesi Bayram Boyunca Aralıksız Sürüyor

Kars'ta Nevruz Coşkusu: Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Gönül Sofrası Restoranı, 30 Mart'ta Yeniden Hizmete Açılıyor

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Ramazan Bayramı'nda Vatandaş ve Personelle Buluştu

Lemi Abi ve Zuzi Show, Nevşehir'de Çocuklarla Buluşacak

Denizli'de Ramazan Bayramı Şenlikleri Çamlık'ta Başladı

Kütahya Belediye Başkanı, Bayramda Görev Başındaki Personeli Ziyaret Etti

Şuhut'ta Ramazan Bayramı İkinci Gününde Geleneksel Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Şuhut Belediye Başkanı Özaşkın, Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

Afyonkarahisar'da Ramazan Bayramı Geleneksel Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Afyonkarahisar'da Ramazan Bayramı Geleneksel Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Denizli'de Ramazan'ın Son İftarı Delikliçınar Meydanı'nda Binlerce Kişiyle Yapıldı

Kütahya'da Bayram Ziyareti: Güvenlik Güçlerinin Bayramı Kutlandı