Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’

Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’

Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı iki gün sürecek olan ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’ başladı. 10’u aşkın ilden belediye kütüphanelerinden temsilcilerin katıldığı seminerde yapılan çalışmalar ve hedefler ele alınıyor.  

BURSA (İGFA) - Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü, Goethe Institut-Ankara Kütüphaneciler Derneği ve Günışığı Kitaplığı işbirliğiyle düzenlenen ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’ başladı. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleşen ve 2 gün sürecek seminere İstanbul-Ankara-Eskişehir başta olmak üzere 10’u aşkın ilden belediyelerin kütüphane yetkilileri bir araya geldi. Türkiye’de kütüphaneciliğin geldiği nokta, projeler ve hedeflerin ele alındığı seminerde yapılacak sunumlarla ortak çalışmalar ele alınıyor.

 ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’nin açılışını yapan Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Baba Pala, Nilüfer Belediyesi olarak organizasyona ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Nilüfer Belediyesi’nde kütüphaneciliğin yerinin ayrı olduğunu belirten Pala, “Nilüfer kütüphaneleri olarak her zaman farklı illerdeki kütüphanelerle yakın işbirliği içerisindeyiz. Bursa önemli bir kent kütüphaneciliğin değerini ortaya koymak adına çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Bu etkinlikte hedeflerimiz ve işbirliklerimiz adına çok katkı sağlayacak” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Yılmaz da halk kütüphaneleriyle 2006 yılında başlayan bölge seminerlerinin hızla geniş bir yapıya büründüğünü açıkladı. Belediye kütüphanelerinin projeye katılmasıyla seminerlerin öneminin arttığını belirtti. Bülent Yılmaz seminerde paylaşımcılık ve ortak çalışma olgusunun geliştiğini söyleyerek, Nilüfer’de verimli ve keyifli bir çalışmaya imza atacaklarını belirtti.

Günışığı Kitaplığı ve Yayın Yönetmeni Mine Soysal da organizasyonun önemine çekti. Son yılarda belediyelerin kütüphanecilik konusunda verdiği önemin memnuniyet verici olduğuna değinen Soysal, Nilüfer Belediyesi’nin kütüphanecilik hizmetlerinin de Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti.

Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal da seminerin halk kütüphanelerinde değişime katkı sağladığını ifade etti. Seminerin etkileşime ve gelişime fayda sağladığını belirten Kartal, yapılacak sunumların proje ve hizmet noktasında ufuk açacağını söyledi.

 Açılış konuşmalarının ardından Bülent Yılmaz, ‘Kütüphane Hizmetlerinde Mesleki Etik yaklaşımlar ve Uygulamalar’ üzerine sunum yaptı.

Semireni ilk gününde  katılımcı belediyelerin temsilcileri,   ‘Nilüfer’de kütüphanecilik hizmetleri ve etkinlikleri’, ‘Kütüphaneler için kapsayıcı yaklaşımlar’, ‘Çocukların bilgiye erişimi nasıl sağlanır?’, ‘Belediye kütüphanelerinde iyi uygulama örnekleri’ konu başlıklarında sunumlar yaparak bilgi ve birikimlerini paylaştı.

Etkinliğin ikinci gününde de halkla ilişkiler persfektifinin değerlendirilmesi, mesleki sorunlar ve değerlendirmeler ele alınacak. ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’ ikinci günde Nilüfer Kütüphaneleri gezisiyle sona erecek. 


Haber Kaynak : İGFA

Mersin'de DMD Hastası Genç, Polis Ekiplerinin Ziyaretiyle Hayaline Yaklaştı

Eyyübiye'de Ramazan Sofraları Binlerce Kişiyi Buluşturuyor

Manavgat'ta Ramazan Sofraları Birlik ve Beraberliği Güçlendiriyor

Çorlu Belediye Başkanı Sarıkurt'tan 8 Mart Mesajı: Kadın Güçlenirse Çorlu Güçlenir

Haliliye'de Kaçak İmalathanede 5 Ton Son Kullanım Tarihi Geçmiş Gıda Ele Geçirildi

Çorlu'da Deprem Haftası'nda Afet Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi

Kocasinan'da Camiler Ramazan'da Gül Suyu ile Temizleniyor

Nilüfer Belediyespor, Süper Lig Lideri Beşiktaş'ı Deplasmanda Yendi

Nilüfer'de Siyasi Görüşler Kardeşlik Sofrasında Buluştu

Nilüfer Ramazan Sokağı'nda Kars Kültürü Tanıtıldı

ASMALLWORLD, Türk Hava Yolları ortaklığıyla küresel havayolu üyeliklerini genişletiyor

İpekyolu Belediye Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Kutladı

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Filistinli Öğrenci Birliği Heyetini Kabul Etti

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Devam Eden Yatırımları Yerinde İnceledi

Eyyübiye'de Altyapı Sonrası Yol ve Park Yenileme Çalışmaları Sürüyor