Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Huzurevlerini ve Alzheimer Konukevi'ni Ziyaret Etti

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Huzurevlerini ve Alzheimer Konukevi

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası ve Ramazan Bayramı vesilesiyle gerçekleştirilen ziyaretlerde, yaşlılar 'kentin hafızaları' olarak nitelendirildi. Başkan Özdemir, sosyal belediyecilik anlayışını vurguladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, belediyeye bağlı huzurevlerini ve Alzheimer Hasta Konuk Evi’ni ziyaret etti. Yaşlıları "kentin hafızaları" olarak nitelendiren Başkan Şadi Özdemir, Nilüfer’deki sosyal belediyecilik anlayışının altını çizdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası ve geçmiş Ramazan Bayramı vesilesiyle belediyeye bağlı huzurevlerini ve Alzheimer Hasta Konuk Evi’ni ziyaret etti. Gün boyu süren program kapsamında İzzet Şadi Sayarel Huzurevi, İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi ile Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konukevi’nde konaklayan vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Şadi Özdemir, her durakta büyük bir sevgiyle karşılandı. Başkan Şadi Özdemir’e ziyaretlerinde Başkan Yardımcısı Bukle Erman ve eşi Nuray Özdemir de eşlik etti.

Kent Hafızalarına Vurgu

Ziyaretleri sırasında huzurevi sakinlerine hitap eden Başkan Özdemir, huzurevi sakinlerinin kentin gelişimindeki katkılarına vurgu yaptı. "Sizler bu şehre, bu kente büyük emekler verdiniz. Bu kentin iyileşmesine, gelişmesine hepinizin ciddi katkıları var. Bu kentin aslında hafızalarısınız. Yaşanmışlıklarınız var, tecrübeleriniz çok kıymetli. Hayatlarınızın bu dönemini daha güvenli ve keyifli geçirmeniz için biz de elimizden geleni yapmaya, çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Örnek Hizmet Modeli

Nilüfer Belediyesi’nin yaşlı bakım merkezleri modelinin Türkiye’de örnek teşkil ettiğini belirten Başkan Şadi Özdemir, kaynakların kullanımına dair net bir mesaj verdi. "Bizim huzurevlerimiz Türkiye’de tek ve örnek. Bizler Nilüfer halkının parasıyla halka hizmet ediyoruz. Bunun adı halkçı belediyeciliktir" dedi.

Başkan Şadi Özdemir, belediye olarak temel hedeflerinin yaşlıların bağımsız ve sağlıklı bir yaşam sürmesi olduğunu belirtti. "Esas olan sizlersiniz. Esas olan sizin sağlığınız, sizlerin başkalarına ihtiyaç olmaksızın ayakta kalabilmeniz ve hayatınızın bundan sonraki dönemini mutlu, huzurlu şekilde geçirmeniz" diye konuştu.

Şarkılar ve Şiirler Eşliğinde Samimi Buluşma

Ziyaretin ikinci durağı olan İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’nde ise eğlenceli anlar yaşandı. Başkan Şadi Özdemir, burada huzurevi sakinleriyle birlikte sevilen şarkıları seslendirdi ve okunan şiirlere eşlik etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Şadi Özdemir, sakinlerle tek tek ilgilenerek taleplerini not aldı.

Pasta Kesimi ve İyi Dilekler

Ziyaretlerin sonunda Yaşlılara Saygı Haftası onuruna hazırlanan pastalar huzurevi sakinleri ile birlikte kesildi. Torun sevgisinden sosyal dayanışmaya kadar pek çok konuda sakinlerle sohbet eden Başkan Şadi Özdemir, tüm büyüklere sağlıklı ve huzurlu bir ömür diledi.


Bursa,Nilüfer Belediyesi

Bursa,Nilüfer Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Alanya Belediyesi Şoförlerine Trafik Eğitimi Verildi

Eyüpsultan'da Yaşlılara Yönelik Sandalye Yogası Etkinliği Düzenlendi

Bolu Belediyesi Fotoğrafçılık Atölyesi'ne Esnek Çalışma Saatleri

Kartal'dan Dört Lise Robot Takımı, FRC Yarışması Öncesi Makina Hangar'da Buluştu

Kartal Belediyesi, Yaşlılara Saygı Haftası'nda Huzurevi Sakinlerini Ziyaret Etti

Kartal'da 'Bakış Açısı' Karma Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Adalet Bakanı Gürlek, KKTC İçişleri Bakanı Oğuz ile Görüştü

Adalet Bakanı Gürlek: 'Mevcut Anayasa Toplumun İhtiyaçlarını Karşılamıyor'

Adalet Bakanı Gürlek, 12. Yargı Paketi'nde Avukat Haklarını Güçlendireceklerini Açıkladı

Osmaniye'de Jandarma Komandoları Afetlere Hazırlık İçin Eğitim Aldı

Toros Kadınları Emek Pazarı, Yeni Üreticilerle Büyüyor

Çobanlar'da 2026 Doğalgaz Altyapı Çalışmaları Görüşüldü

Karaköprü'de Deforme Olan Yollar Yenileniyor

Manavgat Turizm Yolu Kamulaştırma Sorunu Çözüldü

Karatay Belediyespor, Play-Off Serisine Galibiyetle Başladı