Nevşehir Kayaşehir Uzakdoğu'ya açılıyor

Nevşehir Kayaşehir Uzakdoğu

Nevşehir Kayaşehir Uzakdoğu'ya açılıyor

Nevşehir Kalesi çevresinde bulunan ve dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezi olarak kabul edilen tarihi Kayaşehir, Japon televizyon kanalı Fuji TV’de tanıtılacak.

Mehmet UZEL (NEVŞEHİR İGFA)
Japonya’nın en büyük televizyon kanallarından biri olan Fuji TV’de yayınlanacak olan ‘Bağlantılarım Sayesinde’ adlı gezi programının çekimleri hafta sonu Kayaşehir’de gerçekleştirildi. Takeshi Yamagata’nın yönetmenliğini ve sunuculuğunu yaptığı ve dünyanın farklı ülkelerindeki tarihi ve gizemli yapıların tanıtıldığı programın 15 Kasım 2022 tarihinde yayınlanacak olan bölümünde Kayaşehir içerisinde henüz turizme açılmamış ve temizlik çalışmaları süren mezar odaları, iş atölyeleri, sığınaklar ve kamusal alanlar ekranlara gelecek.

Görüntü Yönetmenliğini Ryuni Kurohara’nın yaptığı programda ayrıca Nevşehir Belediyesi Arkeologlarından Semih İstanbulluoğlu’nun bölgede gerçekleştirilen çalışmalar ve bölgenin tarihi ile ilgili açıklamalarına da yer verilecek.


Haber Kaynak : İGFA

42. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın Onur Yazarı ve Teması Belirlendi

Küresel ticaret savaşı gölgesinde Türkiye ekonomisi pozitif ayrışacak

TEKNOFEST KKTC ziyaretçi kayıtları başladı!

15. MIXX Awards Türkiye Ödülleri sahiplerini buldu

TEB ve OSBÜK’ten sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm için iş birliği

Nur Esin’in konuğu Erbaş’tan şaşırtan itiraflar

ÇEDBİK'in yeni yönetimi belli oldu.

Artweeks Istanbul XI. Solo Edisyon başladı

Çocuklar geleceğin şehirlerini çiziyor

Mobilitenin geleceği bu zirvede masaya yatırılacak

TOFAŞ Fenerbahçe Beko'yu ağırlayacak

Şişecam Uluslararası Cam Konferansı sektörü buluşturdu

Tarihin derinliklerine Çırağan Sarayı'nda yolculuk

GAZİRAY Projesi tam gaz sürüyor

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul için geri sayım başladı