Nevşehir Kayaşehir Uzakdoğu'ya açılıyor

Nevşehir Kayaşehir Uzakdoğu

Nevşehir Kayaşehir Uzakdoğu'ya açılıyor

Nevşehir Kalesi çevresinde bulunan ve dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezi olarak kabul edilen tarihi Kayaşehir, Japon televizyon kanalı Fuji TV’de tanıtılacak.

Mehmet UZEL (NEVŞEHİR İGFA)
Japonya’nın en büyük televizyon kanallarından biri olan Fuji TV’de yayınlanacak olan ‘Bağlantılarım Sayesinde’ adlı gezi programının çekimleri hafta sonu Kayaşehir’de gerçekleştirildi. Takeshi Yamagata’nın yönetmenliğini ve sunuculuğunu yaptığı ve dünyanın farklı ülkelerindeki tarihi ve gizemli yapıların tanıtıldığı programın 15 Kasım 2022 tarihinde yayınlanacak olan bölümünde Kayaşehir içerisinde henüz turizme açılmamış ve temizlik çalışmaları süren mezar odaları, iş atölyeleri, sığınaklar ve kamusal alanlar ekranlara gelecek.

Görüntü Yönetmenliğini Ryuni Kurohara’nın yaptığı programda ayrıca Nevşehir Belediyesi Arkeologlarından Semih İstanbulluoğlu’nun bölgede gerçekleştirilen çalışmalar ve bölgenin tarihi ile ilgili açıklamalarına da yer verilecek.


Haber Kaynak : İGFA

10. Bilim ve Fikir Festivali’nde liseli gençler projeleriyle yarıştı

PTT AŞ Avrupa'da ülkemizi temsil edecek

Seda Sayan’ın sorusuna Özgür Aras’tan polemik yaratacak cevap

TTYD'de Oya Narin'e güvenoyu

Bursa Nilüfer'de en iyi kitap kapağı tasarımlarına ödül

Nükleer enerji temiz enerji kaynağı mı?

Uluslararası Urla Gastronomi Film Festivali başladı

“Balığın Karnında” sergiye açıldı

Geçici kapatılan İSPARK otoparkları açıldı

Genç karateci Türkiye’nin gururu oldu

Her 100 kişiden biri şizofren mi?

Aksiyon filmleri artık burada çekilecek

Ege ve Marmara'ya toz taşınımı uyarısı

Bu hafta hangi filmler vizyonda? İşte haftanın filmleri...

CHP'nin TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu