Nevşehir Belediyesi 2026 Emlak Vergisi Beyan Dönemi İçin Vatandaşları Uyardı

Nevşehir Belediyesi 2026 Emlak Vergisi Beyan Dönemi İçin Vatandaşları Uyardı

Yeni taşınmaz sahipleri ve mülklerinde değişiklik yapanların 2025 sonuna kadar beyanda bulunması gerekiyor. Gecikenler için cezai yaptırımlar uygulanacak.

Nevşehir Belediyesi, 2026 yılı emlak vergisi beyan dönemi kapsamında vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Beyan Zorunluluğu ve Süresi

Yeni taşınmaz sahibi olanlar ile taşınmazlarında değişiklik yapan vatandaşların, yasal süre içinde emlak beyanlarını yapmaları gerektiği bildirildi. 2025 yılında edinilen taşınmazlar için beyan süresi yılsonuna kadar olarak belirlendi.

Gecikme Cezaları

Süre bitimine kadar beyanını yapmayan mükelleflerin, gecikme cezaları ve faiz gibi yasal yaptırımlarla karşılaşabileceği vurgulandı.

Beyan Kanalları

Nevşehir Belediyesi, vatandaşların işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmeleri için hem belediye hizmet binasında hem de www.nevsehir.bel.tr internet adresi üzerinden online beyan imkânı sunuyor. Detaylı bilgi almak isteyenler, belediyenin Gelirler Müdürlüğü-Emlak Servisi ile iletişime geçebilir veya (0384) 213 12 20 numaralı telefondan bilgi alabilir.

Beyan Zorunluluğu Olanlar

2025 yılı içinde Nevşehir'de yeni taşınmaz edinenler, tapu devriyle mülkiyetinde değişiklik olanlar, yeni bina ya da yapı inşa edenler ile mevcut taşınmazında fiziki veya kullanım değişikliği yapanlar beyanda bulunmak zorunda.

Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için işlemlerini son güne bırakmadan tamamlamaları önem taşıyor.


Nevşehir,Nevşehir Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Keçiören'de Dört İlin Hemşehrileri İftarda Buluştu

Ermenek'te Muhtarlar İftar Programında Bir Araya Geldi

İstanbul Beylikdüzü'nde bayramlık kapsamlı temizlik

Nilüfer'de park ve orman arazisine kaçak inşa edilen barakalar yıkıldı

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Toroslar Belediye Başkanı, Personeliyle Ramazan Bayramı Öncesi Bir Araya Geldi

Çanakkale'de Ramazan Bayramı'nda Toplu Taşıma Ücretsiz Olacak

İllere göre bayram namazı saatleri... Türkiye ve dünyada ilk namaz vakitleri

Kartal'da Çanakkale Şehitleri 111. Yıl Dönümünde Anıldı

Mersin'de Ramazan Bayramı Arifesinde Şehitlik Ziyareti ve Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Ardahan Belediyesi, 18 Mart Öncesi Şehitlikte Temizlik Çalışması Gerçekleştirdi

Hamamözü'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Töreni Düzenlendi

Ramazan Bayramı'nda Kent Lokantası ve Halk Ekmek Büfeleri Kapalı Olacak

Altınordu Belediyesi, Ramazan Bayramı İçin Tüm Hazırlıklarını Tamamladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Personelle Bayramlaştı