Netflix'ten genç yeteneklere destek

Netflix

Netflix'ten genç yeteneklere destek

Netflix, Anadolu’daki genç yeteneklere fırsat eşitliği sunmak için harekete geçiyor. ‘Türkiye Yetenek Haritası’ girişimiyle Çanakkale, Ankara ve Mardin’de kreatif sektörün geleceğini şekillendirmeye aday gençler yetiştirilece

İSTANBUL (İGFA) - "Türkiye Yetenek Haritası" girişimi kapsamında düzenlenen eğitim programları ile gençlere kreatif sektördeki kariyerlerine güçlü bir başlangıç yapma fırsatı   sunulacak.

Girişimin ilk aşaması olan "Netflix ile A’dan Z’ye Reji Eğitimi", 2-3 Eylül tarihlerinde Çanakkale’de gerçekleştirildi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen Troya Film Platformu kapsamında gerçekleştirilen eğitim, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri ve kariyerinin başındaki gençlerin katılımıyla yapıldı.

"Türkiye Yetenek Haritası"nın sıradaki durağı ise Ankara olacak. 20-21 Eylül tarihlerinde, CerModern iş birliğiyle düzenlenecek reji eğitimine Başkent Üniversitesi Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü ile Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencileri katılacak. Projenin 2024 yılı içerisindeki son aşaması ise ekim ayında Mardin’de, Mardin Film Ofisi iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

“HİKAYELERİMİZİ TÜM DÜNYAYA ANLATACAK GENÇLER ARIYORUZ”

Netflix Diziler Direktörü Özge Bağdatlıoğlu girişimi şöyle değerlendirdi:

"Netflix olarak, kreatif sektörde fırsat eşitliğini artırmak amacıyla ‘Yaratıcılıkta Eşitlik İçin Netflix Fonu’ adlı küresel bir inisiyatif yürütüyoruz. Bu kapsamda başlattığımız ‘Türkiye Yetenek Haritası’ ile geçmişte pek çok Netflix yapımına ev sahipliği yapmış üç şehrimizde yeni eğitim fırsatları sunacağız. Amacımız, Anadolu’daki gençlerin kreatif sektörde hak ettikleri fırsatlara daha kolay ve eşit bir şekilde ulaşabilmeleri için ilk adımı atmak.” Çanakkale ve Ankara’daki eğitimlerin Türkiye Kültür Yolu Festivali programına dahil edilmesinden gurur duyduklarını belirten Özge Bağdatlıoğlu, “Bu yolculukta, Anadolu’nun hikayelerini gelecekte tüm dünyaya anlatacak gençlerle bir araya geleceğimize inanıyorum” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: netflix'ten genç yeteneklere destek

Netflix'ten genç yeteneklere destek

TEV'e uluslararası üç ödül

İstanbul Beylikdüzü'nde 'Beslenme Saati' ödül getirdi

Nilüfer Belediyesi’ne sürdürülebilirlik ödülü

Galatport İstanbul'da sezonun son 'Yoga'sı

Fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetiyle bin 213 vatandaş sağlığına kavuştu

Bakırköy Belediyesi'nden okullara temizlik desteği

Sıcaklıklar düşüyor!

Engelliler 'Adıyaman'ı unutmadık, unutmayacağız' diyerek yürüdü

ADA projesine TÜBİTAK desteği

İnegöl Belediyesi eğitim yardımları başvuruları başlıyor

Bakırköy Belediyesi kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşların yanında

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Çalık: "Amacımız komşularımız için daha iyi bir yaşamı tasarlamak"

Japonya’dan Türk vatandaşlarına yönelik vize iddialarına yalanlama