Murathan Mungan Muğlalılarla buluştu

Murathan Mungan Muğlalılarla buluştu

Murathan Mungan Muğlalılarla buluştu

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında ünlü Yazar-Şair Murathan Mungan, Muğlalılarla bir araya geldi.

MUĞLA (İGFA) - Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Murathan Mungan söyleşisi 7 Haziran Cuma akşamı gerçekleştirildi.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlenen söyleşinin moderatörlüğünü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Doç. Dr. Nagehan Uçan Eke tarafından yapıldı. Seyircilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Murathan Mungan "İlk oyunumu 8 yaşında yazdım. Daha doğrusu yazamadım. Dekoru tarif ederken Mardin bölgesinde Arapçada, 'dirsiye' dediğimiz küçük tabureler var, köy kahvehanelerinde falan görürsünüz. 8 yaşındaki Murathan olarak onu tarif etmek o kadar zor oldu ki. 'Ya ben galiba bu işi yapamayacağım, yazamayacağım' dedim. Ama o çektiğim ilk sıkıntı bana yıllar sonra eşyayı tanımlamakta, mekânı konumlamakta bir dikkat yetkinliği kazandırdı" dedi.

Yazılarının yayınlanmaya başladığı gençlik yılları hakkında konuşan Mungan, "Bana ilk daktilomu Müjde Ar verdi. 70’li yıllarda henüz bir tıfıl bir çocukken yazdığım şiirleri el yazsısıyla gönderirdim dergilere, gazetelere. Soyadımı kullanmıyordum sadece Murathan kullanıyordum. Yine marksist çizgide bir dergiye gönderdiğim yazıyı beğenmişler ve bana sormaya gerek bile duymadan yazımı Murat Hancı ismiyle yayınladılar. Ulusal bazda ilk yazılarım Ankara’da yayın yapan Yeni Ortam isimli bir gazetede yayımlandı" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: murathan mungan muğlalılarla buluştu

Bakan Tunç: Mahir Polat'ın tedavisi eksiksiz sürüyor

Üç usta piyanistten Türkiye turnesi

Türkiye’de binalar artık daha verimli: TS 825 Standardı yürürlükte

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimiz boykot çağrılarına kulak asmadı

27 ilde FETÖ operasyonu: 73 gözaltı!

Tutuklu gençlere Mudanya Mütareke Meydanı'ndan adalet çağrısı!

Telefonu gece boyunca şarjda bırakmak yangın riski taşıyor!

Bakan Kurum'dan 'dönüşümden korkmayın' mesajı!

Kronik uykusuzluk öğrenmeyi güçleştirip, hafıza problemlerine yol açabiliyor!

Çalışanlar en çok psikolojik danışmanlık hizmeti aldı

Başkan Aydın Fetih Günü Etkinlikleri programını duyurdu

Hafta sonunda 2 sınav var!

Ramazanda en çok ilgi gören ürünler açıklandı

Mart'ta elektrik üretimi azaldı, tüketim arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Minguzzi ailesini kabul etti