Murathan Mungan Muğlalılarla buluştu

Murathan Mungan Muğlalılarla buluştu

Murathan Mungan Muğlalılarla buluştu

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında ünlü Yazar-Şair Murathan Mungan, Muğlalılarla bir araya geldi.

MUĞLA (İGFA) - Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Murathan Mungan söyleşisi 7 Haziran Cuma akşamı gerçekleştirildi.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlenen söyleşinin moderatörlüğünü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Doç. Dr. Nagehan Uçan Eke tarafından yapıldı. Seyircilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Murathan Mungan "İlk oyunumu 8 yaşında yazdım. Daha doğrusu yazamadım. Dekoru tarif ederken Mardin bölgesinde Arapçada, 'dirsiye' dediğimiz küçük tabureler var, köy kahvehanelerinde falan görürsünüz. 8 yaşındaki Murathan olarak onu tarif etmek o kadar zor oldu ki. 'Ya ben galiba bu işi yapamayacağım, yazamayacağım' dedim. Ama o çektiğim ilk sıkıntı bana yıllar sonra eşyayı tanımlamakta, mekânı konumlamakta bir dikkat yetkinliği kazandırdı" dedi.

Yazılarının yayınlanmaya başladığı gençlik yılları hakkında konuşan Mungan, "Bana ilk daktilomu Müjde Ar verdi. 70’li yıllarda henüz bir tıfıl bir çocukken yazdığım şiirleri el yazsısıyla gönderirdim dergilere, gazetelere. Soyadımı kullanmıyordum sadece Murathan kullanıyordum. Yine marksist çizgide bir dergiye gönderdiğim yazıyı beğenmişler ve bana sormaya gerek bile duymadan yazımı Murat Hancı ismiyle yayınladılar. Ulusal bazda ilk yazılarım Ankara’da yayın yapan Yeni Ortam isimli bir gazetede yayımlandı" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: murathan mungan muğlalılarla buluştu

İscehisar Belediye Başkanı ve İhsaniye Belediye Başkanı, Ankara'da TBMM'de Milletvekillerini Ziyaret Etti

Turistler Kemer'de Çiçek Açan Manolyaları Tablolarına Taşıyor

Kemer'de İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılı Kutlandı

Kemer'de kreş öğrencilerinden ihtiyaç sahiplerine ramazan yardımı

Denizli, 2027 Avrupa Demokrasi Başkenti Unvanı İçin Finalde

Şuhut'ta Bademlik Camii Bahçesinde Bakım ve Düzenleme Çalışması Yapıldı

TAYK'ta yeni başkan Ahmet Eker oldu

Fatih Mahallesi'nde İftar Sofraları Kuruldu

İscehisar Belediye Başkanı Kılınçarslan, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılını Kutladı

Şuhut Belediyesi Personel İftarında Yatırımlar ve Ülke Gündemi Konuşuldu

İscehisar'da İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılı Kutlandı

Beylikdüzü İFSAK Kısa Film Festivali'ne ilk kez ev sahipliği yapacak

Kütahya'da Macaristan'ın Özgürlük Savaşı'nın Yıl Dönümünde Dostluk Vurgusu

Kütahya Belediye Başkanı, Ramazan'da Vatandaşlarla Buluştu

DESKİ, Yolçatı Mahallesi'nde Su Altyapısını Modernize Ediyor