MSB: Hudutlarda mücadelemiz sürüyor

MSB: Hudutlarda mücadelemiz sürüyor

MSB: Hudutlarda mücadelemiz sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı, 1 Ocak'tan itibaren 92 teröristin etkisiz hale getirilirken, İran sınırında 20 bin 565 şahsın engellendiğini duyurdu. Hudutlarda mücadelenin sürdüğü kaydedildi.

ANKARA (İGFA) - Terörle mücadele başta olmak üzere Millî Savunma Bakanlığı'nın faaliyetlerini içeren basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Millî Savunma Bakanlığı'nın tüm birlik ve kurumları, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği için görevlerini azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam ettiği kaydedilirken, "FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadelemiz artan bir şiddet ve tempoda, terörü ve teröristleri kaynağında etkisiz hâle getirme anlayışı ile devam etmektedir. Bu kapsamda, 1 Ocak’tan itibaren Irak’ın kuzeyinde 17’si büyük, 66’sı orta çaplı olmak üzere 83 operasyon icra edilerek 92 terörist, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil 33 bin 976 terörist etkisiz hâle getirilmiştir" denildi.

İRAN SINIRINDA 20 BİN 566 ŞAHIS ENGELLENDİ

Yapılan etkili terörle mücadele operasyonları sonucunda terör örgütünde çöküşün hızlandığı kaydedilen açıklamada, ayrıca hudutlarda kaçakçılığın, yasa dışı geçişlerin ve düzensiz göçmen akının engellenmesi ile teröristle mücadele etkinliğinin artırıldığına vurgu yapıldı.

"2022 yılında İran sınırında 20 bin 565 şahıs engellenmiş, 328 şahıs yakalanmıştır" denilen açıklamada, "Alınan ilave ve etkin tedbirler sayesinde Mart ayında, tüm hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 458 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 44’ü FETÖ mensubu olmak üzere 72’si teröristtir. 35.742 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yine bu dönemde icra edilen operasyonlarda; 62 kilogram uyuşturucu, 6.210 paket sigara, 141.900 adet muhtelif uyuşturucu hap ve 1.192 adet muhtelif silah ele geçirilmiştir. Sınırlarımızın güvenliği, ilgili bakanlık ve kamu kurumları ile koordineli olarak her türlü zorlu iklim ve arazi şartlarına rağmen “Hudut, namustur!” anlayışı ile 7 gün 24 saat kesintisiz olarak sağlanmaktadır. Sınırlarımızda görev yapan bütün personelimiz yüksek moral ve motivasyonun yanı sıra büyük bir kahramanlık ve fedâkarlıkla kendine verilen görevleri başarıyla yerine getirmektedir" ifadelerine yer verildi.

https://youtu.be/_exAjEgG_fk


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: msb: hudutlarda mücadelemiz sürüyor

Eskişehir'de 65 Yaş Üstü Vatandaşlar Ramazan Bayramı'nda Ziyaret Edildi

RAMAZAN BAYRAMI’NDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

İBB’DEN TEKİRDAĞ’IN SU İHTİYACINA DESTEK

Mahmoud El-Shahat Anwar, Kadir Gecesi'nde Gaziantep'te Kur'an Tilaveti Yapacak

BLUEC Projesi'nin Açılış ve Tanıtım Çalıştayı 31 Mart'ta Yapılacak

Demre'de Binlerce Kişi Noel Baba Meydanı'nda İftarda Buluştu

Altınordu Belediye Başkanı Tepe, Çanakkale Zaferi'nin Yıl Dönümünde Mesaj Yayımladı

Belediye Başkanı Cihan Demir, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Sağlık Çalışanlarını Ziyaret Etti

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek'in 18 Mart Mesajı

Konya'da Kadir Gecesi'nde Siyer ve Mukaddes Emanetler Sergilerine Yoğun İlgi

Ramazan Yılmaz, Tour of Antalya'dan Üç Madalya ve Sprint Forması ile Döndü

Altay: Çanakkale, Bağımsız Yaşamayı Kader Bilen Bir Milletin İradesidir

Şehitkamil Belediye Başkanı Yılmaz, Çanakkale Zaferi'nin 111. Yıldönümünde Mesaj Yayımladı

Sülüklü Beach Cafe Yenilenen Yüzüyle Hizmete Açıldı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Amatör Sporcularla İftarda Bir Araya Geldi