Mor Çatı'dan 25 Kasım Kampanyası

Mor Çatı

Mor Çatı'dan 25 Kasım Kampanyası

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı farklı şiddet türleri ve şiddete maruz kalan kadınların başvurabilecekleri mekanizmalara dair bilgilendirme yapmak ve farkındalık yaratmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

İSTANBUL (İGFA) - Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, “Her türlü şiddeti uygulamak suçtur, şiddetsiz bir hayat hakkınız” kampanyası ile kadınlara yönelik fiziksel, psikolojik, ekonomik gibi farklı şiddet türlerini vurgularken, şiddete maruz kalan kadınların 6284 sayılı Kanun kapsamında başvurabilecekleri haklarına ve destek alabilecekleri mekanizmalara dair bilgi vermeyi hedefliyor.  

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın, şiddete maruz kalan kadınlara yararlanabilecekleri hakları konusunda kapsamlı bilgi vermek için 6284 sayılı Kanun metni, kanun ile faydalanabilecekleri destekleri ve kanuna erişimde ihtiyaç duyacakları pratik bilgileri bir araya getirdiği www.kararaldim.org adlı mikro sitesi bulunuyor.

Site aracılığıyla, kadınların yaşadıkları şiddetten kurtulmak için faydalanabilecekleri tüm seçenekleri anlaşılır bir dil ve destekleyici bilgilerle anlatan Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, bu konuda daha geniş kitlelere ulaşmak için görsel materyaller ve filmler de hazırladı. Bu kapsamda hazırlanan video Mor Çatı’nın sosyal medya hesaplarından ve İstanbul'da bulunan metro ve marmaray reklam alanlarından izlenebilir. Kampanya dahilinde Büyükçekmece, Küçükçekmece, Beşiktaş, Sarıyer ve diğer ilçelerin sokaklarında billboardlarda görselleri görmek mümkün olacak.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: mor çatı'dan 25 kasım kampanyası

Üsküdar Üniversitesi, ilk hekimlerini gururla uğurladı

MİT’ten FETÖ’nün finans ağına operasyon! HAKMAR ve TATBAK’a kayyum atandı

64 ilde FETÖ'ye 306 gözaltı!

İşte 2025'in ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk öğrencisi

TÜMKİAD Edirne Başkanı Oğuz Kurum'dan Ankara temasları

İSO’nun ikinci 500 listesinde Salihli’den 6 firma yer aldı

15 Temmuz treni 90 bin kilometre yol kat edecek

Moskova’da 'Rusların Gözünden 15 Temmuz' programı

15 Temmuz şehitleri “253 Portre” ile anıldı

İstanbul Valiliği: Bayrampaşa’daki olayın Kürtçe müzikle ilgisi yok

Milletin yazdığı diriliş destanı 9. yılında

DMM: Bayrampaşa’daki iddialar gerçeği yansıtmıyor

Esenyurt Belediye Başkanı tahliye edildi... CHP İstanbul: Halk iradesi gasbediliyor!

Konut yatırımında yeni sahne! İngiltere Investments güvencesiyle başrolde Mustafa Sandal!

İstanbul’da kırmızı bültenli suç örgütüne operasyon: 89 gözaltı!