Mizah dergisine soruşturma: 4 gözaltı!

Mizah dergisine soruşturma: 4 gözaltı!

Mizah dergisine soruşturma: 4 gözaltı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bir mizah dergisinin Hz. Peygamber’e yönelik saygısızlık içeren karikatürüne sert tepki göstererek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturma kapsamında 4 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

ANKARA (İGFA) - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Leman Dergisi'nin Hz. Peygamber’e (s.a.s.) yönelik saygısızlık içeren karikatürüne ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesi kapsamında “dini değerleri alenen aşağılama” suçundan adli soruşturma başlattığını duyurdu.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İnançlarımıza yönelik saygısızlık asla kabul edilemez. Hiçbir özgürlük, bir inancın kutsallarını çirkin bir şekilde mizah konusu yapma hakkı tanımaz” diyerek, Peygamber Efendimizin karikatürize edilmesinin sadece dini değerlere değil, toplumsal barışa da zarar verdiğini vurguladı.

Bakan Tunç, “Milyonlarca Müslümanın inançlarını hiçe sayan bu provokasyon girişimine karşı gerekli hukuki adımlar gecikmeksizin atılacaktır” ifadeleriyle, devletin bu tür provokasyonlara karşı kararlı bir duruş sergileyeceğini belirtti.

Öte yandan İletişim Başkanı Fahrettin Altun da konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, “Karikatür ve mizah dergisi olduğunu iddia eden birtakım kendini bilmez güruhun yönettiği ahlaksız neşriyatın Alemlerin Efendisi Hz. Peygamberimize (s.a.s.) yönelik saygısızlık içeren karikatürlerini şiddetle kınıyoruz” dedi.

Altun, bu tür hakaret ve saygısızlıkların basın özgürlüğüyle örtülelemeyeceğini vurgulayarak, “Bu hastalıklı zihniyetten hukuk önünde mutlaka hesap sorulacaktır” ifadesini kullandı. Toplumu sağduyuya davet eden Altun, “Bu sistematik tahriklere karşı provokasyonlara mahal vermeden hareket etmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milletimizin yüksek değerlerine ahlaksızca saldıran bu aymazlara fırsat vermeyecektir” diyerek devletin kararlılığını ortaya koydu.

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1939761117544526057

SORUŞTURMA BAŞLATILDI.. 4 GÖZALTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, söz konusu yayının sorumluları hakkında gerekli hukuki işlemlerin yürütüldüğü bildirildi.

Söz konusu derginin 2 genel yayın yönetmeni, sorumlu yazı işleri müdürü ve eser sahibi haklarında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: mizah dergisine soruşturma: 4 gözaltı!

Bolu'da Kuvayı Milliye Şehitler Anıtı Açıldı

9. Uluslararası Halk Dansları Festivali Side'de Başladı

Bucak Belediyesi Çamlıca Mahallesi'nde Altyapı Çalışmalarını Sürdürüyor

Siirt'te Kent Düzeni Denetimleri Yoğun Şekilde Devam Ediyor

Maltepe’nin mahalle kültürüne ikinci halka

Mudanya Belediyesi'nin 2026 Bütçesi 1,7 Milyar TL ile Onaylandı

Gümüşhane Belediye Başkanı, GÜSİAD'ın Yatırım Teşvikleri Programına Katıldı

Eczacıbaşı Dynavit Kadın Voleybol'da teknik partnerlik nikah tazeledi

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Varsak Bölgesi Esnafını Ziyaret Etti

Borsa İstanbul'da güç kaybı derinleşiyor!

Fiyat Etiketinde Yeni Dönem: Dijital Uygulamalar ve Şeffaflık Önlemleri

Doğu Anadolu Belediyeler Birliği Erzurum'da Toplantı Gerçekleştirdi

A Millî Basketbol Takımı Maçı Bucak Meydanı'nda Dev Ekrandan Yayınlandı

Mamak Ekolojik Köy'de Öğrencilere Ekolojik Eğitimler Veriliyor

Bucak'ta İnönü Caddesi Dekoratif Aydınlatma ile Renklendi