Milli Eğitim okullarda 'psikoeğitim'e başlıyor

Milli Eğitim okullarda

Milli Eğitim okullarda 'psikoeğitim'e başlıyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların açılmasıyla öğrenci, öğretmen ve velilere "deprem psikoeğitim programları" başlatacak.

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlığı'nca Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı illerde yürütülen psikososyal desteklerin yanı sıra bu bölgeden nakledilen öğrenci, veli, öğretmen ve diğer bireylere psikolojik ilk yardım uygulanacak.

Okulların açılacağı 20 Şubat itibarıyla depremden doğrudan etkilenmeyen 71 ildeki tüm öğrencilere yönelik Deprem Psikoeğitim Programları yürütülecek.

MEB Psikososyal Koordinasyon Birimi tarafından depremden etkilenen ve doğrudan etkilenmeyen illere yönelik MEB Deprem Sonrası Psikososyal Destek Eylem Planı hazırlanmıştı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde, MEB'in kurduğu psikososyal destek merkezlerinde rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından çocuklara destek sağlanırken, bu süreçte yeni destek uygulamaları başlatılacak.

Destek programlarına göre, depremden doğrudan etkilenmeyen illerde de psikososyal destek ekiplerince, deprem bölgesi illerinden nakledilerek yurt, pansiyon, otel gibi yerlere yerleştirilen öğrenci, veli, öğretmen ve diğer bireylere psikolojik ilk yardım uygulanacak.

PSİKOLOJİK İLK YARDIMIN AŞAMALARI

Birinci aşamada psikolojik ilk yardım, deprem bölgesi illerinden nakledilerek yurt, pansiyon, otel gibi yerlere yerleştirilen öğrenci, veli, öğretmen ve diğer bireylere psikososyal destek ekiplerince uygulanacak.

İkinci aşamada, "Deprem-Öğretmen Oturumu" 20 Şubat'ta öğretmenlere; "Deprem-Veli Oturumu" 21-22 Şubat'ta rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından velilere uygulanacak. Üçüncü aşamada Deprem Sonrası Psikoeğitim Programı tüm kademelerdeki öğrencilere uygulanacak. Öğrenci oturumları 23 Şubat'ta başlatılacak.

Dördüncü ve beşinci aşamalarda ise okullarda rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından yas ve kayıplar konusunda aileler ve öğretmenler için bilgilendirme oturumları uygulanacak.

Altıncı aşamada da aile ve öğretmen oturumları sonrasında afetten etkilenme düzeyi yüksek öğrencilere "Yas Psikoeğitim Programı" rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından uygulanacak.


Haber Kaynak : İGFA

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası: Lütfen öğretmenlerin KPSS puanı ciddiye alın

Erdoğan, torununun mezuniyetine katıldı

IPARD 3'te ikinci çağrı yapıldı... Destek bütçesi 80 milyon Avro

Trafikte 2,8 milyon araç denetlendi

Radara da 'yapay zekâ' geldi

Zam sınırı kalkıyor... Zorlu süreç başlıyor!

İmamoğlu: Parti içi rekabet ayrışmanın değil, bütünleşmenin aracıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berdimuhammedov ile görüştü

Başkan Akın'dan Ankara çıkartması

İzmit’te Milli Mücadele Kahramanı Kara Fatma anıldı 

“Koruyucu Aile Hizmet Modelimizi Dünya’ya tanıtacağız”

LGS tercih süreci başladı

Emlakta fahiş artışa 90 milyon TL'lik ceza

“Orta Koridor en çok Kazakistan’a yarar"

Pençe Kilit'te 2 terörist etkisiz!