Milletlerarası 7 anlaşma Resmi Gazete’de

Milletlerarası 7 anlaşma Resmi Gazete’de

Milletlerarası 7 anlaşma Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 7 milletlerarası antlaşma, Resmî Gazete'de yayımlandı.

ANKARA (İGFA) - Resmi Gazete'de yayımlanan milletlerarası antlaşmalarla ilgili detaylı bilgilerle ilgili İletişim Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Türkiye ile Azerbaycan arasında 28 Eylül 2021'de Ankara'da imzalanan "Gıda Güvenliği Alanında İşbirliği Anlaşması", onaylanarak Resmî Gazete'de yer aldı. Anlaşma, taraflar arasında gıda güvenliği alanında iş birliğinin geliştirilmesi, ithal ve ihraç edilen gıda ürünlerinin güvenliğinin sağlanması ve gıda sektöründe tarafların ticari ilişkilerinin mevcut potansiyelinin arttırılması amacını taşıyor.

16 Eylül 2021'de Bişkek'te imzalanan "Türk-Kırgız Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı Protokolü" de onaylandı. Protokol, heyetler istatistiki bilgi teatisi, uluslararası kara yolu taşımacılığının serbestleştirilmesi, teati edilecek geçiş belgesi kota sayısının yıllık artırımı ve kombine taşımacılık anlaşması yapılmasını içeriyor.

Türkiye ve Lübnan arasında sağlık alanında hibe yapılmasına dair anlaşmanın yürürlüğe girmesi hakkındaki karar da Resmî Gazete'de yer aldı. Buna göre, Türkiye, Lübnan'a ihtiyaç duyduğu bazı ilaçları hibe etti.

Türkiye ile Çad arasında 27 Ekim 2021'de Ankara'da imzalanan "Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Kaldırılmasına Dair Anlaşma", onaylanarak Resmî Gazete'de yer aldı. Buna göre, Çad Cumhuriyeti diplomatik ve hizmet pasaportları ile Türk tarafının ise diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri vize zorunluluğundan muaf olacak.

Resmî Gazete'de 6478 sayılı kanunla Türkiye'nin katılımının uygun bulduğu, "1974 Denizde Can Emniyeti Uluslararası Sözleşmesine İlişkin 1988 Protokolü"ne Türkiye'nin katılımına ilişkin karar da yayımlandı.

Türkiye adına 17 Aralık 2021'de New York’ta imzalanan "Türkiye ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Çok-Ortaklığı Emanet Fonu Ofisi Arasında Afganistan Özel Emanet Fonu İçin Standart İdari Düzenleme"nin onaylanması hakkındaki karar ile Türkiye ve Haiti arasındaki "Teknik İşbirliği Mutabakat Zaptı" da onaylanarak Resmî Gazete'de yer aldı.


Haber Kaynak : İGFA

YENİDOĞAN KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

İBB’DEN YEREL EŞİTLİK İÇİN ÜÇ ÇALIŞTAY

Kepez Belediyesi 4 ilçede 408 kişiye kanser taraması yaptı

Kayseri'de Üniversite ve Ortaokul Öğrencilerine Afet Eğitimi Verildi

Merkezefendi Belediyesi'nin Mama Makineleri Karesi Belediyesi'nde Hizmet Verecek

RTE Bulvarı'nda Ulaşım Projesi Hızla İlerliyor

Tepebaşı'nda Çocuk Senfoni Orkestrası 2 Bin 422 Çocuğa Müziği Sevdiriyor

İlyağı ve Kızılpınar Mahallelerinde Yol Çalışmaları Başladı

Nevşehir'de Minik Sınıf Başkanı Sözünü Tutarak Belediye Başkanını Okuluna Getirdi

Eyyübiye'de 183 Kilogram Son Tüketim Tarihi Geçmiş Tavuk Ele Geçirildi

Şuhut Belediye Başkanı Özaşkın, çarşı esnafını ziyaret etti

Odunpazarı Belediyesi Gençler İçin Mangal Partisi Düzenliyor

Nevşehir Belediyesi 2 Taşınmaz İçin İhale Düzenleyecek

Diyarbakır'da Meme Kanseri Farkındalık Buluşması Düzenlendi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Okul Spor Kulüplerine 5 Milyon 450 Bin TL Destek Sağladı