Millet Partisi: NATO'ya üyelik başvuruları reddedilmeli

Millet Partisi: NATO

Millet Partisi: NATO'ya üyelik başvuruları reddedilmeli

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusunun kararlılıkla reddedilmesi gerektiğini söyledi.

ANKARA (İGFA) - Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu ile ilgili bir açıklama yaptı.

"İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu kararlılıkla reddedilmelidir" diyen Nacar, Türkiye'nin NATO üyelerinden Türkiye’nin güvenliğine ve egemenlik haklarına uygun davranmasını sağlatmak için gereğini yapmak zorunda olduğunu belirterek, "Türkiye, NATO’nun en önemli müttefiklerinden biridir ve bugüne kadar üzerine düşen her görevi yerine getirmiştir. Türkiye’nin müttefikleri de Türkiye’nin iç ve dış güvenliğine gereken asgari hassasiyeti göstermek; Türkiye’nin, düşmanlarına ve terörist ilan ettiklerine karşı Türkiye’ye yardımcı olmak, terörist PKK/ YPG ve uzantılarına destek vermekten vazgeçmek ve Türkiye ile birlikte hareket etmek zorundadırlar. NATO’ya üye olacakların da Türkiye’nin bu hassasiyetine dikkat etmeleri, PKK/ YPG’ye verdikleri desteği çekmeleri ve terörist örgütlere karşı Türkiye’ye yardımcı olmaları şarttır. Ülkelerini terör örgütleri için bir sığınak ve korunak yapmaktan vazgeçtiklerini eylemleri ile ispat edinceye kadar da üyelik başvurularının reddedileceğini anlaşmaya dercetmelidir" dedi.

Nacar, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik darboğaz nedeniyle Batı’nın veya ABD’nin ekonomik yardımları karşılığında geri adım atmaması gerektiğini kaydederek, "Türkiye, NATO’nun saygın bir üyesi olarak, müttefiklerinden güvenlik ve egemenlik haklarına en azından asgari saygıyı istemeli ve bundan taviz vermemelidir” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Eskişehir'de İlçelerden Toplanan Atıklar Enerjiye Dönüşüyor

Kayseri'de Enerji Altyapısı ve Asfalt Çalışmaları Tamamlandı

Sakarya'da 'Ali Can ve Arkadaşları' Tiyatro Oyunu Çocuklarla Buluştu

Sakarya'da Özel Gereksinimli Çocuklara Bireysel Eğitim Desteği

Toroslar'da Kadınlara Ücretsiz Pilates Kursu Başladı

Kahramanmaraş'ta Çocuklar Masal Dinletisiyle Buluştu

Kahramanmaraş'ta 'Masallara İnan' Tiyatrosu Çocuklarla Buluştu

Seçer, Tarımdaki Küçülme Oranlarını Değerlendirdi: 'Çeyrek Asırdır Başarısız Politikalar'

Diyarbakır'da Doğal Yaşam Alanı ve Halk Ekmek Fabrikası İncelendi

Kahramanmaraş'ta Özel Gereksinimli Vatandaşlara 160 Adet Ekipman Desteği

Kayseri'de Oruçreis Kentsel Dönüşümü'nün Çevre Düzenlemesi Hızla İlerliyor

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Üçpınar Mahallesi'nde Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Efsanelerle İpek Sergisi Eskişehir'de Açıldı

Eskişehir'de Çocuklar Yerel Demokrasiyi Atölyede Deneyimledi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Odunpazarı'nda Turizm Tesisi İçin İhale Açtı