GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

MHP liderinden 'Serçe' göndermesi

MHP liderinden

MHP liderinden 'Serçe' göndermesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Konuşmasında Sezen Aksu'ya tepki gösteren Bahçeli, "Hazreti Adem ile Havva'ya cahil diyen sanatçıya diyorum ki serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa bürünme." ifadelerini kullandı. Tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın intiharıyla ilgili de konuşan Bahçeli, " Söz konusu intihar olayının muhafazakar kesim için intikam aracına dönüştürülmesi insani ve vicdani değildir. Bu olay üzerinden inançlarımıza saldıranlar art niyetli." dedi.

ANKARA (İGFA) - Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iç ve dış dinamikleri doğru analiz etmeden Kazakistan'ın maruz kaldığı tehditleri anlamanın zor olacağını ifade etti.

Hedefte Türk-İslam coğrafyalarının bulunduğuna işaret eden Bahçeli, "Kazakistan'daki istikrarsızlıklara karşı Türk Devletleri Teşkilatı sorumlu bir tavır takınmıştır. Ayrımız, gayrımız yok, kimseye muhtaç değiliz. Bizim için Ankara ne ise Türk Devletleri'nin başkentleri de odur" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde cemaat yurdunda yaşadığı baskılar sonucu yaşamına son veren Enes Kara ile ilgili de değerlendirmeler yapan Bahçeli, "Enes bulunduğu apartmandan kendisini yere bırakmıştır. Geleceğimizi riske atamayız, gençlerimizi sahipsiz bırakamayız. Söz konusu intihar olayının muhafazakar kesim için intikam aracına dönüştürülmesi insani ve vicdani değildir. Tarikat ve cemaatler devletle rekabete meyletmedikten, devleti ele geçirme hatasına düşmedikten sonra hayatın olağan akışı içinde varolmaya devam edecek" diye konuştu.

SERÇEYSEN SERÇELİĞİNİ BİL

Sezen Aksu'nun son parçasında yer alan sözleri de eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sorumsuz ve şuursuz bir sanatçısının sefalet hali cehalet çukurunun açık seçik bir numunesidir. Hazreti Adem ile Havva'ya cahil diyen sanatçıya diyorum ki serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa bürünme. Bu tiplerin kalpleri taşlı ve dikenlidir" açıklamasını yaptı.
 


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: mhp liderinden 'serçe' göndermesi

Bolu Göynük Çevre Yolu hizmete açıldı

Başkan Bozbey'den CHP'nin Bursa mitinginde adalet ve demokrasi çağrısı

Meteoroloji 38 il için uyardı! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, kimsesizlerin kimsesi olmak için yola Çıktı

Milli pedallar göğsümüzü kabarttı

Başkan Ovalıoğlu’ndan gençlere: Yanınızdayım

Bakan Göktaş'tan yoğun "aile diplomasisi"

PLASFED: Sanayi güçlenirse Türkiye büyür

Sibel Can'dan yaza ışıltılı merhaba

Başkan Aras’a 'Sosyalist Enternasyonal'den uluslararası görev

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şara ile görüştü

DOSABSIAD, HOMETEX 2025'e 60 firma ile damga vurdu

Bayram tatilinde tren kapasitesi artıyor! 10 bin 866 ek koltuk!

Gemlik Basketbol U18 potada finalde

BtcTurk Vadi Açıkhava 2025 sezonu başlıyor