GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

MGK'da 'terörle mücadele' vurgusu

MGK

MGK'da 'terörle mücadele' vurgusu

3 saat 10 dakika süren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı ardından MGK Genel Sekreterliği'nce yayımlanan bildirde 'terörle mücadele' vurgusu yapıldı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) gündemi terörle mücadele oldu.

Yaklaşık 3 saat 10 dakika süren toplantının ardından iki sayfalık ve yedi maddelik bir bildiri hazırlandı.

Terörle mücadelede yürütülen operasyonlar ve ilave tedbirlerin görüşüldüğü belirtildi.

Ayrıca bildiride, Yunanistan'ın kışkırtıcı eylemlerini artırarak devam ettirmesinin kabul edilemez olduğu ifade edildi.

MGK toplantısı sonrası verilen mesajlar şöyle:

- Yurt içinde ve yurt dışında başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunuldu, ilave tedbirler görüşüldü.

- Uluslararası hukuku hiçe sayarak iyi komşuluk ve müttefiklik ilişkilerinin hilafındaki tutumunu ısrarla sürdüren Yunanistan’ın, kışkırtıcı eylemlerine ilave olarak karasuyu ve hava sahası ihlallerini artırarak devam ettirmesinin kabul edilemez olduğu ifade edilmiştir. Yunanistan yönetimine ayrıca; düzensiz göçmenlerin hayatlarını tehlikeye atan, insan hakları ve insancıl hukuka aykırı faaliyetlerine bir kez daha son verme çağrısında bulunulmuştur.

- Madrid’de gerçekleştirilen NATO liderler zirvesi ve neticeleri tüm detayları ile ele alınmış; Türkiye’nin yetmiş yıldır mensubu olduğu ittifaktaki yükümlülüklerini eksiksiz bir şekilde ve samimiyetle yerine getirdiği hatırlatılarak, aynı yaklaşımı ittifakın diğer üyelerinden de beklediği vurgulanmıştır. Bu kapsamda müttefiklerimiz, FETÖ ve tüm isimlendirmeleriyle birlikte PKK/KCK-PYD/YPG ile mücadelede Türkiye’nin yanında yer almaya ve destek vermeye davet edilmiştir.

- Terör örgütleriyle iş birliği içindeki ihanet şebekesinin tamamen bertaraf edilmesi yönündeki çabaların kararlılıkla sürdürüleceği güçlü şekilde teyit edildi.

- 15 Temmuz darbe girişiminin faili terör örgütü FETÖ ile mücadelede gelinen aşama değerlendirilmiş; Türkiye’nin istikrarını ve güvenliğini hedef alan bütün odaklar ve terör örgütleriyle iş birliği içerisinde olan bu ihanet şebekesinin tamamen bertaraf edilmesi yönündeki çabaların kararlılıkla sürdürüleceği bir kez daha güçlü bir şekilde teyit edilmiştir.

- Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın daha fazla can kaybına ve yıkıma yol açmadan bir an önce sona erdirilerek kapsamlı ateşkes ilan edilmesi yönündeki çağrımız tekrarlanmış; bu kapsamda Türkiye’nin kalıcı barışın tesisi ile küresel çapta bir gıda krizine dönüşmekte olan meselenin çözümü istikametindeki gayretlerinin devam edeceği belirtilmiştir.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: mgk'da 'terörle mücadele' vurgusu

Kepez'de 20 yıllık imar sorunu çözüldü, hak sahipleri tapularına kavuştu

Hurley, Çırçır Çocuk Etkinlik Merkezi'nde yeni yuvasına kavuştu

Kepez'de Yeni Yol Çalışması: Erenköy Mahallesi'nde Ulaşım Ağı Güçlendiriliyor

Ankara-Samsun Hızlı Tren Hattı ile Seyahat Süresi 2,5 Saate Düşecek

Denizli'de Asbestli Borular Yerini Modern Altyapıya Bırakıyor

Karabük'te İlkokul Öğrencilerine Yönelik Hijyen Eğitimleri Devam Ediyor

Çemişgezek Belediyesi 2026 Yılının İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Eyüpsultan Belediyesi’nden ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği

Bozüyük'te İnönü Savaşları Şehitleri Zaferin 105. Yılında Anıldı

Kepezspor, Sahasında Karacabey Belediyespor'u 2-1 Mağlup Etti

Bayburt'ta Kar Mücadelesi Gece Gündüz Devam Ediyor

Keçiören'de Park ve Bahçeler Yenileniyor

33 İl 2025'te 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi, 46 İlde Artış Kaydedildi

Alanya 2026 Etkinlik Takvimi Tanıtıldı: Kızılkule'nin 800. Yılı ve Uluslararası Festivaller Vurgulandı

İzmit'te Yılbaşı Etkinlikleri Yoğun Katılımla Gerçekleşti