Meslek liselerinde üretim yüzde 200 arttı

Meslek liselerinde üretim yüzde 200 arttı

Meslek liselerinde üretim yüzde 200 arttı

Mesleki ve teknik eğitimde 2022 yılı Ocak ve Şubat ayları döner sermaye geliri, 2021 yılının ilk iki ayına göre yüzde 200 artarak 197 milyon 957 bin liraya yükseldi.

ANKARA (İGFA) - Meslek liselerinin ilk iki aylık üretim kapasitesi yüzde 200 arttı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2022 yılında mesleki eğitimde döner sermaye kapsamındaki üretimden 1,5 milyar lira gelir elde etmeyi hedefliyor.

Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki eğitimde yapılan dönüşümde önceliklerinin eğitim, üretim, istihdam döngüsünü güçlendirmek olduğunu belirterek, "Bu kapsamda attığımız adımlardan bir tanesi de döner sermaye kapsamında meslek liselerinde yapılan üretim kapasitesini artırmaktı. 2021 yılında elde edilen gelir, 2020 yılına göre yüzde 131 artarak 1 milyar 162 milyon liraya yükselmişti. 2022 yılında hedefimiz 1,5 milyar liralık üretim ve hizmet sunumu kapasitesine ulaşmak. 2022 yılının ilk iki ayının sonuçları, bu hedefe de kolay bir şekilde ulaşacağımızı gösteriyor. 2022 yılı Ocak ve Şubat ayları gelirler toplamı, 2021 yılının aynı aylarına göre yüzde 200 artarak 197 milyon 957 bin liraya yükseldi" diye konuştu.

EN FAZLA GELİR İSTANBUL, ANKARA VE GAZİANTEP'TEN

2022 yılının ilk ayında üretimden en fazla gelir elde eden ilk üç ilin sırasıyla İstanbul, Ankara ve Gaziantep olduğunu belirten Bakan Özer, "2022 yılı Ocak ayında mesleki ve teknik eğitim kurumlarının yaptıkları üretimlerden İstanbul 16,7 milyon lira, Ankara 15 milyon lira ve Gaziantep 13,3 milyon liralık gelir elde etti" dedi.

Okullar bazında yapılan üretim sıralamasında ise 4 milyon 642 bin liralık üretimle Ankara Altındağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin birinci, Gaziantep Şehitkamil Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3 milyon 795 bin liralık üretimle ikinci ve Hatay Dörtyol Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de 3 milyon liralık üretimle üçüncü oldu. 


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: meslek liselerinde üretim yüzde 200 arttı

Aybüke Albere'den kulis fotoğrafını imalı kullananlara hukuki süreç

Sıcaklıklar kış değerlerine geriliyor! Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Özel'e bir tepkide Bakan Tunç'tan

Kartingte görkemli sezon açılışı... İkincisi Mayıs'ta İstanbul'da

Okullar dijital çağa uyum sağlıyor

Akciğer kanseri için belirli kişilerde yıllık tarama şart

Ramazanda en çok tercih edilen teknoloji ürünleri oldu

İstanbul Saraçhane'de OZBİ konseri ilgi gördü

TOFAŞ ligde Anadolu Efes’e konuk oluyor

En çok ihracat plastik sektöründen geldi... Sektörün üç aylık verisi 2,5 milyar dolar

İBB Kültür'ün 'Sanat Rotası'na Nisan'da da devam

İstanbul'da 'Özgürlük ve Demokrasi Şenliği'nde son gün

Sibel Can'dan görkemli geri dönüş

CHP'de olağanüstü kurultay günü... Üç aday yarışıyor

Bu tür pozisyonlar fıtığa neden oluyor!