Mersin'in Kurtuluşunun 104. Yılında Binlerce Kişi Yürüdü

Mersin

Toroslar Belediyesinin düzenlediği 3 Ocak Kuvayi Milliye Yürüyüşü, binlerce Mersinlinin katılımıyla coşku içinde gerçekleşti. Yürüyüşte, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılı kutlandı.

Mersin'in Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

Toroslar Belediyesinin, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yılı dolayısıyla düzenlediği 3 Ocak Kuvayi Milliye Yürüyüşü, büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Tarihi Yürüyüşe Geniş Katılım

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ve Toroslar Kaymakamı Mehmet Soğukpınar'ın öncülüğündeki yürüyüşe, binlerce vatandaş katıldı. Kortej, Mersin'in sokaklarında tarihi bir görüntü oluşturdu.

Anıttan Meydana Yolculuk

Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünde toplanan kalabalık, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yürüyüşe başladı. Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na ilerleyen kortej, yol boyunca vatandaşların alkışlarıyla karşılandı.

Başkan Yıldız: "Geleceğe Bırakılan Bir Miras"

Yürüyüşe katılan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, 3 Ocak'ın önemine değindi. Yıldız, "3 Ocak, sadece bir tarih değil; geleceğe bırakılan bir mirastır. Bu toplum hiçbir zaman bağımsızlığından ve özgürlüğünden vazgeçmedi" dedi.

Yıldız, Mersin'in 3 Ocak 1922'de düşman işgalinden kurtulduğunu hatırlatarak, bu zaferin çocuklara anlatılması gereken bir miras olduğunu vurguladı. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazileri minnetle andığını belirtti.

Vatandaşlar Duygularını Paylaştı

Yürüyüşe katılan vatandaşlar ve gaziler, bu tür etkinlikler düzenlediği için Belediye Başkanı Yıldız'a teşekkür etti. "Bu vatan için can veren atalarımızı saygı ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandılar.

Kaymakam Soğukpınar'dan Kutlama

Toroslar Kaymakamı Mehmet Soğukpınar da tüm Mersinlilerin 3 Ocak Kurtuluş Günü'nü kutladı. Soğukpınar, "Kentimizin kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.

Yürüyüş, Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı'ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.


Mersin,Toroslar Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Bayburt'ta Kar Mücadelesi Aralıksız Devam Ediyor

Mamak Belediyesi Çözüm Merkezi ile Vatandaş Taleplerini Takip Ediyor

Antalya Kütüphanesi'nde Stajyer Avukatlara Hukuk ve Edebiyat Söyleşisi Düzenlendi

Kepez'de Mahalleler Ramazan Sofrasında Buluştu

Eyüpsultan Belediyesi, Ramazan'da İstanbul'un Manevi Mekanlarına Turlar Düzenliyor

Kepez'de İki Ana Arter Arasında Yeni Bağlantı Yolu ve Otopark Projesi

Keçiören'de Erzurumlular İftarda Buluştu

Hocalı Şehitleri Keçiören'de Düzenlenen Törenle Anıldı

Mamak’ta Öğrenciler Uzay ve Bilimle Buluştu

Eyüpsultan’da ulaşım sorunlarına neşter vuruluyor

Santur Sanatçısı Sedat Anar, Eyüpsultan'da Ramazan Dinletisi Gerçekleştirdi

Eyüpsultan’da 7’den 77’ye aynı gönül sofrasında Ramazan bereketi

Pamukkale Belediyesi, Ramazan'da İhtiyaç Sahibi Ailelere Gıda Desteği Sağlıyor

Bolu Belediyesi 700'den Fazla Haneye Ücretsiz Ev Temizliği Hizmeti Veriyor

Eyyübiye'de Ramazan Yardımları Yüzleri Güldürüyor