Mersin'de Dünya Kız Çocukları Günü Coşkuyla Kutlandı

Mersin

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Toroslar ve Mezitli Çocuk Kampüslerinde düzenlenen etkinliklerde kız çocukları sahne performansları ve sergilerle yeteneklerini sergiledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocuklara verdiği önemi projelerin yanı sıra özel günlerde düzenlediği etkinliklerle de gösteriyor. Bu kapsamda 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü, Büyükşehir'in Toroslar ve Mezitli Çocuk Kampüslerinde gerçekleştirilen programlarla kutlandı.

Renkli Sahne Performansları

Büyükşehir Belediyesi'nin Toroslar ve Mezitli ilçelerinde hizmet veren Çocuk Kampüslerinde, atölyelere katılan kız çocukları sahne aldı. Çocukların farklı atölyelerde ürettiği el işi çalışmaları ve resimler sergilenirken; koro performansları, halk dansları ve yaratıcı drama gösterileri programa renk kattı. Aileler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, erkek öğrenciler de kız arkadaşlarına destek verdi.

Farkındalık ve Eşitlik Vurgusu

Dünya Kız Çocukları Günü; kız çocuklarının toplumdaki yerini güçlendirmeyi, eşit fırsatlara sahip olmalarını ve özgüvenlerini desteklemeyi amaçlayan önemli bir gün olarak kabul ediliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi de her yıl düzenlediği etkinliklerle; kız çocuklarının sanatsal, kültürel ve sosyal gelişimlerine katkı sunarak farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Yetkililerden Mesajlar

Etkinlikte çocuklarla bir araya gelen Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Şube Müdürü Özay Öztürk, kız çocuklarının hayatın her alanında değerli olduğunu ve haklarının önemine dikkat çekti. Öztürk, "11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nü Mezitli Çocuk Kampüsü'nde çocuklarımız, velilerimiz ve mahalle sakinleriyle birlikte kutladık. Her kız çocuğunun sevgi, fırsat eşitliği, saygı ve eğitim hakkına sahip olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz" dedi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı psikologlarından Nazlı Cemre Dursun ise "Programda koro dinletisi, dans gösterisi, fotoğraf ve resim sergisi gerçekleştirdik. Aynı zamanda çocuklarımız her iki kampüsümüzde de kendi drama gösterilerini sergilediler" ifadelerini kullandı.

Çocukların Coşkusu

Etkinliklere katılan çocuklar, kendilerine özel bir gün geçirmenin keyfini yaşadı. Hazal Tilki, "Bugün 'hayallerin cinsiyeti olmaz' isimli drama gösterisi yaptık. Bugün kızlara özel bir gün. Çok eğlendim" dedi. Toros Çocuk Kampüsü öğrencilerinden 11 yaşındaki Belinay Köse, "Dans Atölyesi'ne geliyorum. Bugün arkadaşlarımla zeybek oynadım. Ailelerimiz bizi izledi. Bugün bize özel bir gündü" ifadelerine yer verdi.

Eslem Rüya Bayrık, "Çok güzeldi, çok eğlendik. Ben koro ve dramadaydım. Güzel bir gösteri çıkardık" diye konuştu. Miray Altınbay ise "Dünya Kız Çocukları Günü çok güzel bir gün. Çok önemli, çünkü sadece bize hediye edilmiş bir gün" dedi.

Velilerden Memnuniyet

Etkinliği izleyen veliler, çocuklarının gelişiminden memnun olduklarını ifade etti. Fatma Budak, "2 çocuğum da atölyelere katılıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin bu etkinliği çok güzel oldu. Kız çocukları için de bütün çocuklar için de gerçekten güzel bir etkinlikti" dedi.

Hasibe Koyuncu, "Bugünkü gösteride kızım folklor ekibindeydi. Çok hoşumuza gitti. Büyükşehir'in Çocuk Kampüsü'nden çok memnunum" diye konuştu.

Belma Karataş, "Kızım resim atölyesine katılıyor, resim becerilerini çok geliştirdi. İkimiz de çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Başkan Seçer, TBB Tarafından Düzenlenen ‘Araç Teslim Töreni’ne Katıldı

Mersin Büyükşehir, Gençlere Yapay Zeka ve Veri Analizi Eğitimi Veriyor

Van'da Bahar Temizlik Seferberliği Başladı

İstanbul'da Japonya rüzgârı

Mersin'de 208. Cadde'de Asfalt ve Kaldırım Çalışmaları Tamamlandı

Keşan’ın gururu Vera’dan gururlandıran başarı

Eskişehir'de Hamamyolu Caddesi'nde Esnaf ve Vatandaş Ziyareti

Büyükkılıç, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Yer Aldı

Silvan'da Geleneksel Serhivde Şenlikleri Başlıyor

Kayseri'de Hacılar İlçesine 91 Milyon TL'lik İçme Suyu Altyapı Yatırımı

Diyarbakır'da Şair Ehmed Huseynî için Tören Düzenlendi

Diyarbakır'da Ekoloji Parkı ve Fırat Bulvarı Projeleri Sahada İncelendi

Kandilli Rasathanes, 115 yıllık meteorolojik kayıtları yapay zekâyla dijitalleştirecek

İstanbul’da yasa dışı bahise 30 şüpheli gözaltı!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Yol Yenileme Çalışmalarını Açıkladı