Mehmetçik'e Dünya Kupası görevi!

Mehmetçik

Mehmetçik'e Dünya Kupası görevi!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Katar'da Dünya Kupası Kalkanı Harekatı kapsamında 6 ay süreyle görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan tezkerede, Katar'ın 21 Kasım-18 Aralık tarihlerinde 2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonuna ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Bu organizasyona dünya sathından 1 milyon kişinin üzerinde katılım beklendiği ifade edilen tezkerede, bu kapsamda düzenlenecek spor etkinliklerinin güvenli şekilde gerçekleştirilebilmesi için Katar Silahlı Kuvvetleri ile Katar hükümeti tarafından davet edilen ülkelerden unsurların katılımıyla Dünya Kupası Kalkanı Harekatı'nın müştereken icra edileceği bildirildi.

Tezkerede, "Dünya Kupası Kalkanı Harekatı, 2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonunun başarılı ve güvenli şekilde gerçekleştirilmesi için organizasyonun güvenliğini etkileyebilecek başta terörizm olmak üzere çeşitli tehdit unsurlarına karşı Katar sınırları, kara, hava ve deniz yetki alanlarında gerekli tedbirlerin Katar ve katılımcı ülkeler tarafından müştereken teşkil edilecek Görev Kuvveti vasıtasıyla alınması suretiyle icra edilecektir." ifadesi kullanıldı.

https://twitter.com/TBMMGenelKurulu/status/1577665746238427136

Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: mehmetçik'e dünya kupası görevi!

KOBİ’ler yapay zekâ ile rekabette bir adım önde

Bakanı Kacır: Savunma sanayiinde tam bağımsızlığa

Türk tüketicisi mutfakta lider... Tava-tencereye ilgi büyük

İstanbul'da 2 bin 500 yeni taksi için ilk ihale... 150 plaka sahiplerini buluyor

Türk doktor New York’ta ilk gününde hayat kurtardı... Valizle hayat kurtaran müdahale!

Diyetisyenlere ilgi arttı! Sahte uzmanlara kanmayın!

Havuz ve deniz sezonu açıldı... Boyun-bel kırığı tehlikesine dikkat!

BUSKİ Arama Kurtarma ekibi akredite oldu

Tencere yangınına dikkat! İstanbul İtfaiyesi’nden hayat kurtaran uyarı!

Antalya Büyükşehir raylı sistem işletmecilerini ağırladı

Vapurda ofis keyfi başladı

İBB'nin bayram tedbirleri devam ediyor

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bayram yoğunluğu

Deprem riski yurtdışı konut taleplerini artırdı

İlk Kadın OSB için adımlar atıldı