Mehmet Sekmen Dünya Şehirler Günü Zirvesi'nde

Mehmet Sekmen Dünya Şehirler Günü Zirvesi

Mehmet Sekmen Dünya Şehirler Günü Zirvesi'nde

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İstanbul’da düzenlenen Birleşmiş Milletler Habitat Dünya Şehirler Günü Zirvesi’ne katıldı.

ERZURUM (İGFA) - BM Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif ile bir araya gelen Başkan Sekmen, zirvedeki Uluslararası Belediye Başkanları Forumu’nda “Sıfır Atık ve çevre” ana temalı bir konuşma yaptı. Başkan Sekmen, burada yaptığı konuşmada, “Bilindiği gibi tabiat ve ekosistem; İlahi bir tecelli olarak biz insanlara emanet edilmiş, mikrodan makroya kadar sayısız popülasyonun yer aldığı canlı bir varlıktır.

Bu emaneti, tüm unsurları ile sahip çıkıp korumak ve gelecek nesillere ulaştırmak biz insanlar için bir tercih değil bir zorunluluktur” dedi. “Sanayi devrimi ile beraber insanlık bir tüketim çılgınlığı çağına girmiş ve emanet vasfındaki dünyayı bitip tüketmek bilmeyen hırsı uğruna hiç düşünmeden kirletmeye devam etmektedir” diyen Başkan Sekmen, “Günümüzde insanlığın doğadan ve doğadaki kaynaklardan taleplerinin dünyanın biyolojik kapasitesini aşmayacağı durumlarda, ancak küresel sürdürülebilirlik ile mümkün olacağı anlaşılmıştır. Sürdürülebilir bir yaşam, toprağın, suyun, iklimin, ormanın ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına bağlıdır. Bu nedenle her birinin doğru yönetilmesi, hayati önem taşır. Misafiri olduğumuz yeryüzünü bize emanet edildiği şekliyle bizden sonrakilere bırakmak da hepimizin temel sorumluluğudur” kaydını düştü.

“ÇEVRE, DOĞA VE TABİAT DA DÜNYA’NIN BİZE SUNDUĞU BİR MİRASTIR”

Başkan Mehmet Sekmen, Dünya Şehirler Günü Zirvesi’nde “Ne yazık ki modern insan, günümüzde kendini doğanın tek hâkimi zannetmektedir” diye konuştu. Sekmen, şöyle devam etti: “Oysa bizler doğanın sadece bir parçasıyız. Doğa biz olmadan hayatiyetini sürdürebilir fakat biz tabiat olmadan yaşayamayız. Küresel ısınmaya dair yakın zamanda yayınlanan bilimsel bir çalışmaya göre, dünyamız sanayi öncesi döneme göre 1 derece ısındı. Sera gazı emisyonları bu şekilde devam ederse, küresel ısınmanın 2050’lerde 1.5 derece sınırını aşması bekleniyor. Sadece bu rapor dahi bize, acilen üretim ve tüketim kültürümüzü gözden geçirmemiz gerektiğini gösteriyor." 


Haber Kaynak : İGFA

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Sacır Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

Masal Parkı'nda Yarıyıl Tatili Etkinlikleri Başlıyor

Van'da Yaşlı ve Alzheimer Hastaları İçin Taş Boyama Etkinliği Düzenlendi

Keçiören'de Kar Sonrası Yaya Güvenliği Çalışmaları Sürüyor

Zülfikar Ağa’dan Pendik'te sürpriz performans

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 2025'te 74 Bin Aileye 600 Milyon TL Sosyal Destek Sağladı

Samsun'da Hizmete Giren PETEK Genç, Gençlerin İlgi Odağı Oldu

Van Büyükşehir Belediyesi, Görme Engelliler Haftası'nda Farkındalık Etkinliği Düzenledi

Sakarya'da Beyaz Baston Haftası İçin Empati Etkinlikleri Düzenlendi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'dan Miraç Kandili Mesajı

Ziynet Sali sahneyi yaktı! Kırmızı elbisesi olay oldu

Eskişehir'de 2026 Yılı Hazırlıkları İçin İstişare Toplantısı Düzenlendi

Şehitkamil Belediye Başkanı Yılmaz, Tarihi Mahallelerde Esnaf ve Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Sakarya'nın Yeni Kültür Üssü: AFA Kültür ve Kongre Merkezi'nin İlk Görselleri Paylaşıldı

Diyarbakır'da Halk Ekmek Fabrikası'nda Fırın Montajı Başladı