GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

MEB'ten DYK ortak sınavı

MEB

MEB'ten DYK ortak sınavı

Millî Eğitim Bakanlığınca öğrencilerin, DYK aracılığıyla kurs açılan derslerin öğretim programlarında yer alan kazanımları ölçmek amacıyla yapılan DYK Ortak Sınavı'nın 2. Dönem İzleme ve Değerlendirme Sınavı gerçekleştirildi.

ANKARA (İGFA) - Öğrencilerin derslerde edindikleri kazanımları pekiştirmelerine katkı sağlamak için düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının (DYK) Ortak Sınavı, bin 37 okulda yaklaşık 21 bin öğrenci seçilerek yapıldı.

Sınav çevrim içi ortamda öğrencilere bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere ise öğrencilerini izleme imkânı sunmak amacıyla kurulmuş olan Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi (ods.eba.gov.tr) üzerinden düzenlendi.
 
Geniş kapsamlı olan söz konusu çalışmada 6, 7, 10 ve 11'inci sınıf düzeyinde kurslara katılan toplam bin 37 okuldaki yaklaşık 21 bin öğrenci örneklemde yer aldı.

Örneklem seçimi, hafta sonu destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden öğrenciler temel alınarak yapıldı.
 
Süresi 40 dakika olarak belirlenen sınav 6'ncı sınıf düzeyinde Türkçe matematik, fen bilimleri; 7'nci sınıf düzeyine sosyal bilgiler, yabancı dil (İngilizce), din kültürü ve ahlak bilgisi; 10'uncu sınıf düzeyinde Türk dili ve edebiyatı, matematik, tarih, felsefe ve 11'inci sınıf düzeyinde Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya derslerinden yapıldı.
 
DYK İzleme ve Değerlendirme Ortak Sınavı kapsamında toplam 16 farklı test hazırlanırken, testler çoktan seçmeli sorulardan oluştu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: meb'ten dyk ortak sınavı

Moskova’da 'Rusların Gözünden 15 Temmuz' programı

15 Temmuz şehitleri “253 Portre” ile anıldı

İstanbul Valiliği: Bayrampaşa’daki olayın Kürtçe müzikle ilgisi yok

Milletin yazdığı diriliş destanı 9. yılında

DMM: Bayrampaşa’daki iddialar gerçeği yansıtmıyor

Esenyurt Belediye Başkanı tahliye edildi... CHP İstanbul: Halk iradesi gasbediliyor!

Konut yatırımında yeni sahne! İngiltere Investments güvencesiyle başrolde Mustafa Sandal!

İstanbul’da kırmızı bültenli suç örgütüne operasyon: 89 gözaltı!

Kerem Kazaz Kapadokya'da yine zirvede

Sakarya'da metrobüsler seferlerine başladı

İstanbul Büyükçekmece’nin yeni başkanı belli oldu

Meram Belediyespor’dan kickboksta gururlandıran başarı daha

Türkiye'de 2024’te 2,7 milyon kişi iller arası göç etti! İstanbul göçte zirvede

Bursa Büyükşehirli badmintonculardan 3 madalya

Sınırları aşan kadınlar TransAnatolia Rallisi’nde buluşuyor